Védd a védtelent – Kutyabarátok az Árpád-kertben

Minden kutya megérdemli, hogy szerető gazdára találjon. Ebből a célból is rendezték meg az orosházi állatvédők a családi napot szombat délután. 

Védd a védtelent! Ezt a címet kapta az ötödik alkalommal megrendezett családi nap, melyet az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület szervezett. A helyszín – csakúgy, mint tavaly – az Árpád-kert volt szeptember 23-án, szombaton. A legfontosabb résztvevők Szikhát lakói voltak, akik megmutatták milyen hálásak egy-egy simogató kézért, jó szóért.
– A Dózsa György út végén található kutyaotthonunk jelenleg is telített, az itt élők közül szeretnénk minél több kutyusnak szerető, gondoskodó gazdit találni. A családi napunknak is ez volt a célja. A legkisebbeknek trambulinnal, lufihajtogatással, arcfestéssel interaktív gyerekműsorral készültünk. Bemutatót tartott CiliFalkája, ismeretterjesztő előadásokkal is készültünk, de kutyaszépségverseny és kutya-gazdi futóversenyt is szerveztünk – tudtuk meg Szigeti Judittól, az egyesület elnökétől.

Hálásak voltak a négylábúak a szeretetért (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Hálásak voltak a négylábúak a szeretetért (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Jelenleg mintegy kétszáz gazdátlan ebről gondoskodik az egyesület. Az elnök elmondta, hogy sokan fogadnak örökbe kutyát nem csak Orosházán, hanem a kistérségben is. Kiemelte, hogy ellenőrzik hová kerülnek a négylábúak. Emellett Németországba is sok kutyát visznek.
– A menhelyi kutyák ugyanúgy megérdemlik a törődést, mint fajtatiszta társaik. Ezért is tartom fontosnak ezeket a rendezvényeket, hogy erre felhívják a figyelmet – fogalmazott az egyik résztvevő, Mészáros Enikő.

Csaholástól volt hangos az Árpád-kert (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Csaholástól volt hangos az Árpád-kert (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A támogatásra mindig szükség van, sétáltatás, simogatás, tereprendezés – akinek van néhány szabad órája, kutyaeledel, kutyaház, használt játékok, seprű, plédek, edények – akinek van lehetősége adománnyal is segíthet. Így tettek a város kézilabda egyesületei is, az OFKSE tápadománnyal segítette az orosházi állatvédőket, míg az ONKC legutóbbi bajnoki mérkőzésén gyűjtött adományokat a menhely számára, amelyet majd a jövő héten adnak át.

A borús idő ellenére sokan kilátogattak az Árpád-kertbe. Ennek persze legjobban a főszereplők, a kutyák örültek, hiszen a simogató kézből, becéző szavakból bőven akadt ezen a délutánon.

Az orosházi állatvédőket megtaláljátok a Facebookon, de érdemes ellátogatni a honlapjukra is.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás