- hirdetés -

Tizenegyedik alkalommal gyűltek össze a rákóczitelepiek szombaton, hogy egy közösségben, jó hangulatban eltöltött nappal erősítsék a városrész lakóinak összetartozását. A Rákóczi fesztivál gazdag programjában volt is minden, mi szem szájnak ingere.

A valaha falunapként indult fesztivál megnyitóján Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Fejes Róbertné alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője, a rendezvény egyik szervezője szólt néhány kedves szót az egybegyűltekhez.

– Rákóczitelep lakói mindig is híresek voltak jó értelemben vett lokálpatriotizmusukról és a környéken nem igen találni még egy ilyen összetartó, egymásra figyelő, jó közösséget. Hogy ez az összetartozás megmaradjon, tovább erősödhessen ezért rendezzük évről-évre a fesztivált – hangsúlyozta beszédében a képviselő.

A polgármester és az alpolgármester is köszöntötte a kilátogatókat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
A polgármester és az alpolgármester is köszöntötte a kilátogatókat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A megnyitón átadták a hagyományosan ilyenkor adományozott Rákóczitelepért  Emlékplakettet, melyet ezúttal Németh Józsefné vehetett át. Itt köszöntötték a legidősebb és a legfiatalabb rákóczitelepi lakost is.

A sportpályán és környékén zajló rendezvényen minden korosztály megtalálhatta a neki tetsző időtöltést. A kicsik számára ott volt a mindig népszerű ugrálóvár, a régi népi játékok, de ingyen lovagolhattak, íjászkodhattak is. A felnőttek közül akik nem a műsort figyelték, fociban és főzésben vetélkedtek. Amíg a pályán zajlottak a kispályás kupa küzdelmei, addig nem messze hat főzőhelyen rotyogtak a bográcsokban a főzőverseny remekei, a betyár gulyástól egészen a kecskepörköltig.

A sport és a főzés idén sem maradt el (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
A sport és a főzés idén sem maradt el (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A fellépők is képviseltek minden korosztályt, az ovisoktól a nyugdíjasokig. Volt zene, tánc egész nap és természetesen nem maradhatott el az ilyenkor szokásos kirakodóvásár sem. Kakasos nyalóka, édességek, kürtős kalács, népművészeti alkotások és még sorolhatnánk.

A fesztiválra leginkább jellemző azonban a jó hangulat mellett, a barátság és a szeretet apró, de nagyon sokszor megnyilvánuló jelei voltak, ahogy örültek egymásnak és az esetleg régebben látott ismerősöknek a telepiek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.