Pont nélkül maradt az ONKC a Kispest ellen

Jól indult az orosházi női kézilabdázóknak az újabb bajnoki, azonban a félidőben már egygólos hátrányban voltak. A második félidő pontatlan játéka megbosszulta magát, végül hétgólos vereséget szenvedett az ONKC szeptember 22-én.

OXXO Energy Orosházi NKC – Kispesti NKK 18-25 (10-11)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, 3. forduló. Eötvös-csarnok, Orosháza. 200 néző.

Vezette: Mizsák, Schmidt.

Orosháza: BRUNNER – Zsilák 2, Hatala 3, Som 2, Tobak 1, TAKÁCS F. 3, Antal 4. Cserék: Makai, Késmárki (kapusok), Kamuti, Zvolenszky, Dancsó 2 (2), Tóth L. 1, Tóth S., Horváth N. Vezetőedző: Papp László.

Kispest legjobb dobói: Kiss K. 6, Fodor 6, Lendvay-Tamás 5, Polics 5.

Hétméteresek: 2/2 ill. 6/4. Kiállítások: 8 ill. 10 perc.

Ahogy írtuk korábban, múlt szombaton az orosházi női kézilabdázók nagy csatában maradtak alul a jó erőkből álló egriekkel szemben. Egy félidő előnyt adtak a hazai csapatnak, ám így is volt esély a pontszerzésre.

Most nem követték el ezt a hibát Takács Fruzsináék, hiszen remekül kezdték a találkozót. Rögtön az első támadásból gólt szereztek a hazaiak. Védekezésben is hasonlóan jól teljesített az OXXO Energy Orosházi NKC és – a tavaly még éppen a Kispestben védő – Brunner is bravúrokat mutatott be (4. perc 3-2). Mindkét együttesnek meg kellett küzdeni a találatokért, kemény csata folyt a pályán. Antal Jenifer góljával a félidő derekán még hazai előnyt mutatott az eredményjelző (14. perc 5-4). Ekkor a Kispest zsinórban háromszor volt eredményes, ezzel kétgólos előnyre tett szert. Érkezett is a hazai időkérés, ami után összeszedettebb játékot mutatott az ONKC, Brunner továbbra is jól védett ismét sikerült egyenlíteni (27. perc 10-10). A vezetést nem sikerült átvenni, egygólos vendégelőnynél mehettek pihenőre a csapatok.

A kék mezes hazaiak a második félidőben csak szaladtak az eredmény után (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A kék mezes hazaiak a második félidőben csak szaladtak az eredmény után (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A szünet után hat percet kellett várni az első hazai gólra, a vendégek is csupán egyetlen büntetőt értékesítettek addig (36. perc 11-12). Som Ildikóék csak rohantak az eredmény után, a védelem és a kapusteljesítmény továbbra is jól működött, de támadásban szenvedtek (39. perc 12-15). Papp László újabb időkéréssel próbálta felrázni a csapatát, kevés sikerrel. A helyzetig ugyan eljutottak az orosháziak, de rengeteg ziccert hagyott ki az ONKC, a távolság egyre csak nőtt a két együttes között (47. perc 15-20). A végjátékban tovább hízott a különbség, végül hétgólos hazai vereséggel zárult a találkozó.

Papp László, vezetőedző, ONKC: – Védekezésünk jól működött, labdákat szereztünk, gyors lerohanásokat is vezettünk belőle, de a ziccereinket nem tudtuk értékesíteni.

Béki Nagy Bertalan, Kispest NKK, vezetőedző: – Felkészültünk az ellenfelünkből, hasonló mérkőzésre számítottunk a meccs előtt is. Az egész mérkőzésen jól teljesítettek kapusaim, a végén is ez döntött.

Most egy hét szünet következik az NB I/B-s bajnokságban, legközelebb Nyíradonyba utazik a csapat október 8-án.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás