- hirdetés -

Nincs megállás, szeptember 22-én már újabb bajnoki rangadót játszik az ONKC. Komoly mérkőzés vár Papp László tanítványaira, a tavaly még az élvonalban szereplő Kispest látogat Orosházára.

Ahogy írtuk korábban, múlt szombaton az orosházi női kézilabdázók nagy csatában maradtak alul a jó erőkből álló egriekkel szemben. Egy félidő előnyt adtak a hazai csapatnak, ám így is volt esély a pontszerzésre. Pénteken lesz lehetőség a javításra, de egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Az OXXO Orosházi NKC következő ellenfele jelenleg két győzelemmel állnak az NB I/B keleti csoportjának élén. Az első találkozón, Nyíradonyban nyolc találattal győzött a Kispest, míg a múlt héten kilencgólos sikert könyvelhettek el hazai pályán, akkor a Hódmezővásárhely volt az ellenfelük.

Kamuti Rékáékra nehéz mérkőzés vár pénteken (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kamuti Rékáékra (j) nehéz mérkőzés vár pénteken (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A fővárosiakra is jellemző a gyors játék, igyekeznek minél előbb befejezni a támadásokat rutinos irányítójuk, Fundák Annamária vezetésével. Emellett távolról is veszélyesek főként, átlövőjük Kiss Klaudia. Éppen ezért fontos, hogy az orosháziak tanuljanak az egri találkozóból és stabilizálják a védelmüket és a kapuban is több kell, hogy sikeresek lehessünk.
–Ezúttal nem engedhetjük meg magunknak, hogy húsz perc előnyt adjuk az ellenfelünknek. Az első pillanattól kezdve koncentráltan kell kézilabdáznunk ahhoz, hogy győzzünk. Az előző mérkőzés második félidejéből építkezhetünk – fogalmazott a mérkőzés kapcsán a klub honlapjának Papp László, vezetőedző.

A jótékonyság jegyében

A klub a szeptember 22-én, az Eötvös-csarnokban 18 órától kezdődő mérkőzést a jótékonyság jegyében rendezi. A Szikhát kutyamenhely számára gyűjtenek játékokat, tisztítószereket, aki pedig anyagilag támogatná az állatvédőket, megteheti a 11733041-20038069-es számlaszámon.

– Emellett paplanokat, plédeket és törölközőket várjuk, hiszen a betegszobában ezeket folyamatosan elhasználódnak. Szükségünk van kerti eszközökre is, mint a seprű, lapát és a vödör. Élelemből inkább a kutyaszalámi, aminek nagy hasznát vesszük, de természetesen minden felajánlásért nagyon hálásak vagyunk – mondta az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület elnöke, Szigeti Judit.

Az összegyűlt adományokat szeptember 23-án, a felnőttcsapat néhány tagja adja át a Szikhát kutyamenhely családi napján az Árpád kertben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.