- hirdetés -

Balesetveszélyre hívja fel a figyelmet a rendőrség. Az őszi, esős időszakban előfordul, hogy járművek sarat hordanak fel az aszfaltozott utakra, amitől csúszóssá, veszélyessé válhatnak.

Erre elsősorban szántóföldek mentén, mezőgazdasági telephelyek közelében, illetve olyan helyeken lehet számítani, ahol földutak is csatlakoznak az aszfaltozott főutakhoz, mellékutakhoz. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kéri a járművezetőket, hogy tartsák be a KRESZ előírásait. Ha az útburkolatot besározzák vagy valamit elszórnak, akkor a többi közlekedő biztonsága érdekében a lehető leggyorsabban takarítsák le az utat – olvasható a police.hu honlapján.

Fokozottan figyeljünk a sáros úton (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Fokozottan figyeljünk a sáros úton (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az őszi talajmunkák idején a mezőgazdasági gépekhez a föld megműveléséhez szükséges tartozékokat úgy rögzítsék, hogy menet közben ne mozdulhassanak el, ne eshessenek le. Ügyeljenek arra, hogy a járműveken a világítások működőképesek legyenek, és semmi ne takarja el azokat. A lassabban haladó gépek, tehergépkocsik mögött feltorlódhat a forgalom. Kiemelték, hogy a sofőrök csak akkor kezdjenek előzésbe, ha a manőver biztonságos befejezéséhez szükséges távolságot jól belátják. A mezőgazdasági járművek előzésénél tanácsos nagyobb oldaltávolságot tartani.

A balesetek elkerülése érdekében a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság fokozott figyelmet kér a járművezetőktől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.