- hirdetés -

Múlt szombaton Kondoroson rendezték a harcművészek V. Demonstrációs napját. A különböző harcművészeti ágakat összefogó szakmai napon a jó időnek köszönhetően a Csárda előtti füves területen sorakozott fel a mintegy 80 harcos.

A minden testrészt átmozgató, közös bemelegítést a szervező kondorosiak mestere Litauszki László II. dan tartotta, majd később az akrobatikus elemeket is ő oktatta az óriás trambulinban.

A huszonkét fős orosházi küldöttség vezetője, Puravecz Péter II. dan tartotta a nap első edzését az egybegyűlteknek. Átfogóan ismertette a tradicionális és modern kardtechnikákat, az azokhoz csatlakozó akrobatikus elemeket és rúgásokat és a kick-box formagyakorlat szabályrendszer szépségeit és nehézségeit is bemutatta.

A nap második edzését sensei Gasparik Róbert III. dan vezette. A fegyveres önvédelem világába vezette be a megjelenteket. Ösztönös és tanult reakciók kerültek a középpontba, kés támadás esetére, kiemelve az emberi test anatómiai gyengeségeit, melyek ismeretei előnyt nyújthatnak a védekezés során.

Kés elleni támadás kivédését gyakorolják (Fotó: egyesület)
Kés elleni támadás kivédését is gyakorolták (Fotó: egyesület)

Zárásként a magyarbánhegyesi sensei Tamás József IV. dan, ITF tae kwon do mester oktatott. Tamás mester alap és küzdelmi technikákat, formagyakorlatot mutatott be. A töréstechnikák ismertetése, az óvodás korosztálytól az idős korosztályig  lázba hozta a jelen levőket, mindenki önfeledten próbálgatta technikáját, erejét.

A demonstrációs nap fő célja, a más harcművészeti ágak jobb megismerése, a résztvevők egybehangzó véleménye szerint megvalósult és még a legképzettebbek is bőven tanulhattak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.