- hirdetés -

Az elmúlt hét végén C kategóriás pónifogat hajtó országos döntőt rendeztek Mindszenten, Bogárzón pedig lezárult a fogathajtók C kategóriás bajnoksága.  A versenynapon a megyei C kategória versenye mellett a szabadidős hajtók is sorompóba álltak.

Az öt fordulós megyei bajnokság záró fordulója volt a szombati, bogárzói verseny, melyen azok a hajtók állhattak rajthoz, akik az ötből legalább három fordulón részt vettek. Az izgalmas akadályhajtás eredményeinek ismeretében aztán elkészült az összesítés, melyben az orosházi Tóth Attila végzett az első helyen.

– Négy forduló után az élről kezdhettem a záró versenyt. Nagyon koncentráltam, hogy sikerüljön az első helyen végezni. Remélem, Tamásiban méltóképpen tudjuk képviselni a Lovas Egyesületet és Orosházát – nyilatkozta az újdonsült megyei bajnok.

Tóth Attila a gyulai fedeles versenyen
Tóth Attila a gyulai fedeles versenyen

Békés megyei C kategóriás  fogathajtó döntő:

1.Tóth Attila
2.Koncsek Ferenc
3.Bakai Lajos

A szabadidős hajtók  póni- és nagyló kettes fogat kategóriában mérték össze tudásukat. Mindkét kategória versenyzői két akadályhajtás fordulót bonyolítottak le és a két forduló eredményei alapján hirdettek győztest.

Kettes fogat SZLV
1: Kiss István
2:Varga Sándor
3: Ifj.Sztojka Sándor
Póni SZLV:
1: Ifj.Sztojka Mihály
2: Némethné Kun Judit
3: Dimák Sándor
Békés megyei fogathajtók közül a legtöbb pontot elérő három fogat indulhat az országos döntőn. Tóth Attila, Koncsek Ferenc ,Ifj.Héjjas Gyula, október hetedikén, Tamásiban, csapatban képviselhetik városunkat.

Sztojka Mihály fölényes győzelme

Ugyancsak szeptember 16-án, huszonhét egyéni induló részvételével rendezték meg Mindszenten a pónifogat hajtók C kategóriás országos bajnokságát. Az Orosházi Lovas Egyesület rutinos versenyzőjének kezében ezúttal is pontosan, jól mentek a pónik. Nem csak jól, de gyorsan is hiszen a 196 másodperc alapidőre épített pályán az orosházi hajtó 170-es teljesítményével húsz másodpercet(!) vert az egész mezőnyre.

Összpontosítás, pontosság, gyorsaság (fotó:Vida-Szűcs István)
Összpontosítás, pontosság, gyorsaság (fotó:Vida-Szűcs István)

– Nagyon boldog vagyok, hisz több, mint három éve vártam erre a napra. Olyan szépen mentek a lovaim és annyira akartak ők is, hogy a célba érés után meg is könnyeztem – nyilatkozta a verseny után Sztojka Mihály.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.