- hirdetés -

Takács Árpád megyei kormánymegbízott és Simonka György országgyűlési képviselő is köszöntötte a tótkomlósi Kormányablak huszonötezredik ügyfelét szerdán az intézményben.

Csak az autóját akarta átíratni a közelmúltban a tótkomlósi Kormányablakban Kocsányi Csaba, aki ezzel az intézmény huszonötezredik ügyfele lett. A szerencsés férfit szerdán Takács Árpád kormánymegbízott, Simonka György országgyűlési képviselő és Lustyikné Papp Anikó, az Orosházi Járási Hivatal vezetője is köszöntötte. Mindennel elégedett voltam, az ügyintézés gyors, az ügyintéző pedig kedves volt – mondta el Kocsányi Csaba, aki azt is elárulta, hogy már nem először járt a tótkomlósi Kormányablakban.

Nem először járt az intézményben Kocsányi Csaba (Fotó: Rajki Judit)
Nem először járt az intézményben Kocsányi Csaba (Fotó: Rajki Judit)

Takács Árpád az ünnepségen elmondta, hogy akik a Kormányablakokat használják, szinte kivétel nélkül elégedetten távoznak, hiszen teljes körű, udvarias kiszolgálást kapnak. A szolgáltatások pedig jövőre tovább bővülnek, hiszen akkortól már több település irodájában a Nemzeti Adó-és Vámhivatal is jelen lesz.

A megyének 14 Kormányablaka van – emlékeztetett Simoka György. A korábbiakkal ellentétben jelenleg egy helyen lehet az ügyek többségét intézni, megspórolva a hosszadalmas várakozást. Az volt a kormányzati szándék, hogy közelebb kerüljön az emberekhez a közigazgatás, és ez megtörtént – fogalmazott a politikus, aki azt is elmondta, hogy a kormány egyszerűbb, olcsóbb és ügyfélbarátabb közigazgatási rendszert alakított ki.

Ingyenes lett a személyi igazolvány, a lakcímkártya, valamint a születési anyakönyvi kivonat kiadása is. Az intézkedések célja, hogy csökkenjenek az ügyintézési határidők és kevesebb adminisztratív teher háruljon az emberekre. Mind a cégek, mind az állampolgárok több milliárd forintot spóroltak az eljárási díjak eltörlésével – mondta Simonka György.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.