- hirdetés -

Az utolsó fordulóban dőlt el az OB III-as bajnokság sorsa. Az Orosházi Városi Tenisz Klub hazai környezetben győzte le riválisát és megnyerte a bajnokságot.

Óriási tétje volt a szombati tenisz csapatbajnoki mérkőzésnek. Az OB III-as  bajnokság záró fordulójában játszották a szezon rangadóját, az Orosháza-Gyula csapatbajnokit. Úgy álltak fel a csapatok, hogy tudták, hazai győzelem esetén Orosházára kerül a bajnoki cím.

Hazai győzelmével az Orosháza fölényesen megnyerte a csapatbajnokságot (Fotó: Rajki Judit)
Hazai győzelmével az Orosháza fölényesen megnyerte a csapatbajnokságot (Fotó: Rajki Judit)

Az orosházi teniszezők remek tavaszi eredményeket produkáltak idáig, veretlenül meneteltek a bajnokságban. Eddigi eredmények: Orosházi VTK – Békéscsaba 7:2, Orosházi VTK – Szarvas  8:1,Szeged VTK – Orosházi VTK  4:5,Szeghalom – Orosházi VTK  3:6.

A csapatot nem bénította az esélyesség terhe, magabiztos játékkal nyerték meg a mérkőzést és ez által a bajnokságot.

Orosházi VTK – Gyula 8-1

OB III-as csapatbajnoki teniszmérkőzés, Orosháza. Orosházi győztesek: Juhos Tibor, dr. Szula Attila,Bagosi Zsolt, Nagy Gyevi Dávid,Baudermann Attila,ifj.Németh István. Párosok: Nagy Gyevi Dávid-Tóth Tamás és Zacsok Balázs-Ifj.Németh István.

Az orosházi teniszezők (Fotó: egyesület)
Az orosházi teniszezők (Fotó: egyesület)

– Nehezen indult a tavaszi szezon számunkra. A munkahelyi elfoglaltságok miatt a csapat néhány tagja nem mindig ért rá, így a felkészülés is felemásra sikerült-kezdte a szezon értékelését Németh István egyesületi elnök. Az őszi folytatásban viszont mind az öt csapatbajnokit megnyertük és ezzel az OB III-as bajnokság „G” csoportjának az élén végeztünk. A fiúk jó meccseket játszottak, színvonalas játékot nyújtottak. A csapat a bajnokság megnyerésével jogot szerzett a rájátszásban való részvételre az OB II-be kerülésért – értékelte a teniszezők teljesítményét a szakember.

Juhos Tibor, a csapat egyik kulcsjátékosa fontos győzelmeket hozott a szezon során a csapat számára. – Jól ment a játék az egész bajnokság folyamán. Kisebb-nagyobb hibákkal, de rendszerint győzni tudtam. A folytatásban is ezt várom a csapattól és magamtól egyaránt- nyilatkozta bizakodva az ifjú csapatbajnok.

Az Orosházi  VTK  a bajnokság után a rájátszásra készül, ami az ősz folyamán lesz, az ellenfél még nem ismert.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.