- hirdetés -

Pénteken elindult a hetedik TeSzedd akció. A városban hat helyszínen tisztíthatják meg a hulladéktól szűkebb-tágabb környezetüket a vállalkozó kedvűek a hétvége folyamán.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Ahogy írtuk is korábban 2011-ben indította útjára a Földművelésügyi Minisztérium. A tavaszi időpontot idén őszire cserélték igazodva a nemzetközi takarítási világnaphoz. A közösségi hulladékgyűjtési akcióhoz azok csatlakozhatnak, akik tenni szeretnének a tisztább és egészségesebb környezetért, valamint azért, hogy eltűnjenek az utak mellé, parkokba, közterületekre illegálisan lerakott szemétkupacok, a szétdobált hulladék.

Önkéntesen a tiszta városért (Fotó: Pirer Kata)
Önkéntesen a tiszta városért (klikk a képre) Fotó: Pirer Kata

Városunk több intézménye is csatlakozott az önkéntes eseményhez. Pénteken többek között a rákóczitelepi iskola, a Kossuth Lajos szakképző és az Eötvös József katolikus iskola diákjai, az önkormányzat szervezésében a Makói utcában szedték a szemetet.
– Nem is volt kérdés, hogy a város ismét csatlakozik a kezdeményezéshez. Fontos, hogy vigyázzunk környezetünkre, és hogy ezt a szemléletet átadjuk gyermekeinknek is – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Orosházán szeptember 17-én lesz legközelebb lehetőség az akcióban részt venni. Vasárnap reggel hét órától a Fürdő utcában, a Városüzemeltetési Zrt. telephelye előtt jelöltek ki nyílt találkozási pontot. Arról, hogy összesen hányan vettek részt az akcióban és, mennyi szemetet sikerült összegyűjteni később számolunk be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.