Vonaton vinné? Egy hétig ingyen teheti

Az Európai Mobilitási Héten, Szeptember 16. és 22. között minden utast díjmentes kerékpárszállítással, szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedéllyel rendelkezőket ingyenesen utazási lehetőséggel várja a MÁV-START.

Az idei Mobilitási Hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, a kezdeményezéshez a korábbi évekhez hasonlóan a MÁV-csoport is csatlakozott – derült ki sajtóközleményükből. A Mobilitási Hétvégén a budapesti Andrássy út az egész család számára érdekes programoknak ad otthont. A MÁV-csoport standján a nagyobbak kipróbálhatják a hajtányt, a kisebbek arcfestésen vehetnek részt, a MÁV-START mobilpénztáránál pedig információt kérhetnek, vagy akár vasúti jegyet is vásárolhatnak az utazni készülők.

A kerékpározás nem veszélytelen üzem (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A MÁV-START és a GYSEV által az Európai Mobilitási Hét keretében kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi viszonylatban igénybe vehetők. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megválthatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé. Interneten csak menetjeggyel együtt, a kosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható.

Szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosoknak, illetve üzembentartóknak is kedvez a MÁV-START és a GYSEV. Előbbi teljes szolgáltatási területén, utóbbi magyarországi vonalhálózatán természetes személynek kiállított forgalmi engedéllyel lehet másodosztályon díjmentesen utazni. Első osztályú utazáshoz a kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás