- hirdetés -

A hétvégi békéscsabai női kézilabda-mérkőzés jótékonysági célokat is szolgál. A felelős állattartásra hívják fel a figyelmet, tárgyi és pénzadománnyal segítve békés megyei állatvédő szervezeteket, köztük orosházit.

A sportklubok gyakran állnak jótékonysági kezdeményezés mellé, erre számos példával szolgált az elmúlt hónapokban többek közt az orosházi férfi kézilabdacsapat is, most pedig a békéscsabai női klub fordult ismét felhívással a sportbarátokhoz. A hétvégi akciónak orosházi vonatkozása is van.

Folytatja a „Szurkolj, segíts” kezdeményezését a Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE, ezúttal a „Szurkolók az állatokért” mozgalom mellé állva. A szombat 17 órai, Dunaújváros elleni hazai mérkőzésen a jegybevétel egy részének felajánlása mellett gyűjtenek pénzbeli és tárgyi adományokat (állateledel, játék, takaró, egyéb kiegészítők), lesz fényképtárlat, jótékonysági árverés, mindez a békés megyei állatvédők munkáját segítve – írja honlapján a békéscsabai klub.

Buksi lesz a segítség egyik nyertese
Buksi lesz a segítség egyik nyertese

Az elhanyagolt, rossz körülmények között tartott állatok, főként kutyák megmentése, életkörülményeik javítása érdekében végzi munkáját a Viharsarki Állatőrség Alapítvány. A szombati békéscsabai mérkőzésnek a januárban alakult orosházi szervezet is kedvezményezettje.
– Nagyon sok a kidobott, veszélyeztetett kutya, nem csak Orosházán, a környező településeken is, mindig van dolgunk, így örömmel vesszük, ha segítő kezet nyújtanak. Többen támogatják a munkánkat a városban, a hétvégén pedig jó szívvel megyünk Békéscsabára, ahol csabai és tótkomlósi alapítványok mellett mi is kedvezményezettek vagyunk – mondta el az OrosCafénak az állatőrség képviseletében Nagy Éva.

A Viharsarki Állatőrség Alapítvány jelenleg gazdit keres például az eleven kölyökkutyának, Buksinak, de az örökbefogadás, ideiglenes befogadónak jelentkezés mellett segíthetjük munkájukat néhány kennel kialakításában is. Részletek itt, közösségi oldalukon.

170915_plakat_szurkolj_segits

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.