- hirdetés -

Újabb magabiztos győzelem, ezúttal a Magyar Kupa első fordulójában nyertek és jutottak tovább az orosházi női kézilabdázók.

Kézilabda Szeged SE – OXXO Energy Orosházi NKC 24-37 (13-17)

Női felnőtt kézilabda-mérkőzés, Magyar Kupa első forduló. Szeged, Etelka-sor, 60 néző.

Vezette: Horváth Zoltán, Simó András.

Orosháza: Makai – Antal 6, Takács F. 5 (2), Dancsó 8 (5), Székesi 1, Hatala 4, Zsilák 4 Cserék: Brunner, Késmárki (kapusok), Som 4, Zvolenszky 4, Kamuti 1, Tobak. Vezetőedző: Papp László.

Szeged góllövői: Csoknyai 8 (1), Kocsis 4, Csáki 3, Farkas 2, Dobó 2, Szűcs 1, Karácsonyi 1, Forgó 1, Szeder 1. Vezetőedző: Gaál Adrienn.

Kiállítás: 12 illetve 10 perc.
Hétméteresek: 4/1 illetve 8/8.

A múlt hétvégi NB I/B-s bajnokin az orosházi női kézilabdázóknak magabiztosan 13 góllal győzték le a vendég Gödi SE együttesét. Szerda este már újabb mérkőzés várt Papp László tanítványaira, Szegedre utaztak a Magyar Kupa első fordulójában.

Esélyeshez méltóan kezdte a találkozót a kékmezes orosházi csapat. Antal Jenifer révén a mérkőzés első találatát az ONKC jegyezhette, erre még válaszolt a hazai együttes. Ezt követően zsinórban négyszer voltak eredményesek Dancsó Dalmáék, ezzel négygólos előnyre tettek szert ( 7. perc 1-5). Védekezésben kissé gyengébb teljesítményt nyújtott a vendég alakulat, ezt kihasználva zárkóztak a Tisza-partiak, de a két, három gólnál nem tudtak közelebb kerülni (15. perc 6-9). A kapuban Makai Veronika is többször járt túl az ellenfél eszén, kétszer büntetőt is hárított. Már az első félidőben is rengeteg gól esett, összesen harminc gólt szerzett a két csapat, 17-13-as orosházi vezetést mutatott az eredményjelző.

Küzdöttek az orosházi lányok, de nem sikerült nyerniük (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Dancsó Dalma (labdával) volt a legeredményesebb orosházi a KSZSE ellen (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második félidő Antal Jenifer és Takács Fruzsina találataival kezdődött. Gyorsan hétgólosra hízott az előnyük, de a hazai csapat is szívósan kapaszkodott. Csoknyai Nóra sokszor borsot tört az orosházi védők orra alá (40. perc 19-23). A vendég erőfölény kezdett kirajzolódni, egyre többször hibára kényszerítették a Szegedet, egy ötgólos rohammal végleg eldöntötték a továbbjutás sorsát (48. perc 21-3121). A lefújásra 13 gólos különbség alakult ki a két együttes között.

– Örülünk a továbbjutásnak. Rengeteg gólt dobtunk, de a védelmünkkel nem voltam teljesen elégedett. A hétvégén az Eger ellen nem engedhetünk meg magunknak ilyen hibákat – fogalmazott Papp László, az OXXO Energy Orosházi NKC vezetőedzője a klub honlapján.

A hétvégén már ismét bajnokit játszik a csapat az NB I/B-ben. Egerben lép pályára szeptember 16-án este 18 órától az ONKC.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.