Ne érte, vele fuss!

Idén második alkalommal szervezte meg a Vadvirág Esély Klub a “Ne érte, vele fuss!”jótékonysági kezdeményezést. A közös futás az előítéletek ellen, csütörtök délután startolt a főtéren.

A szánakozás helyett az elfogadás fontosságára hívja fel a figyelmet második alkalommal megrendezett közös futásával a Vadvirág Esély Klub. A korlátozottsággal élők együtt futottak ép társaikkal.

170914_ne_erte_vele_fuss_futas_rt

Sokan összegyűltek egy jó ügy érdekében (klikk a képre) Rosta Tibor

A mintegy kétszáz főtéren összegyűlt futók között ott voltak az ONKC ifi és serdülő, és az OFKSE a felnőtt csapatának tagjai is.

– Egyesületünk mindig szívesen csatlakozik a nemes és jó célokat szolgáló megmozdulásokhoz. Ma sincs ez másként. Számunkra is fontos az elfogadás, hisz a fogyatékkal élők is ugyan olyan értékes emberek, mint a többiek. A mai együtt futással a mozgás, a sport fontosságára is felhívjuk a figyelmet – mondta el kérdésünkre az OFKSE felnőtt csapatának mestere, Buday Dániel.

170914_ne_erte_vele_fuss_futas_rt

Az NB I-es férfi kézilabdázók is futottak (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Az együtt futásra összegyűlteket Dávid Zoltán polgármester köszöntötte, majd az OKKSZK aerobik szakosztályának sportolói, Zsigáné Mezei Beáta vezetésével megtartották a bemelegítést a futóknak. Ezután kezdődött a két nagy kör futás a főtér körül, ahol együtt futott kicsi és nagy, ép és korlátozottsággal élő, gyerek és szülő, diák és tanár.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás