- hirdetés -

Tizedik alkalommal startol el hétvégén a Nemzeti Vágta, amin ismét indul Orosháza színeiben Mórocz Mercédesz, Morcos nevű pónijával.

A hétvégén ismét szurkolhatunk Mórocz Mercédesznek, aki a Nemzeti Vágta Kishuszár futamán újra starthoz áll Morcos nevű lovával. A kategóriában az országból tizennyolcan indulnak a megmérettetésen, Mercédesz Orosháza színeiben.

A tehetséges orosházi lovas júniusban vívta ki a döntőbe jutást a Heves megyei Alatkán. A Nemzeti  Vágta  szeptember 15-17. között lesz Budapesten, a Városligetben. Mercédesz 2014-ben Nagylak színeiben elsőnek ért célba, idén is ezt a célt tűzte ki maga elé.

Morcos és Mercédesz. Tudják hogyan kell győzni, most is erre készülnek (Fotó: Rosta Tibor)
Morcos és Mercédesz. Tudják hogyan kell győzni, most is erre készülnek (Fotó: Rosta Tibor)

–A Nemzeti Vágtán 2014-ben Nagylak színeiben indultam, amit megnyertem. A sikert lovamnak és természetesen a község polgármesterének, Gyarmati Andrásnak is köszönhetem. Azóta Orosházát képviselem a Nemzeti Vágtán. Mostani felkészülésemben sokat segített családom, valamint a kétszeres felnőtt győztes, Molnár Gyöngyi. Itt szeretném megköszönni a közreműködést és támogatást Nagy Erikának. Már annak is örülök, hogy Morcossal újra eljuthatok a budapesti döntőig. Pónimat elég felkészültnek tartom a versenyzésre, benne sosem csalódtam. Úgy gondolom, hogy nagy verseny lesz, mert új lovak és „kishuszárok” érkeznek. Sportszerű és balesetmentes versenyt kívánok mindenkinek – nyilatkozta a versenyre készülve Mórocz Mercédesz.

Az előfutamok szeptember 16-án, szombaton délután lesznek, ahonnan hat “kishuszár” kerül a vasárnapi döntőbe. Reméljük Mercédesz is köztük lesz! Szurkoljuk együtt Orosháza büszkeségének!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.