- hirdetés -

Fehér plasztronos vívók népesítették be az Árpád kertet vasárnap délelőtt. A Vívás világnapja rendezvénysorozathoz csatlakozva léptek a nyilvánosság elé a sportág orosházi képviselői.

Szeptember tizedikén, a Vívás világnapján több mint 25 országban, mintegy ezer egyesület sportolói lépnek pástra egyszerre. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület is csatlakozott a megmozduláshoz és hogyan ünnepelhettek volna méltóbban, mint vívással.

Anyu! Szeretnék kardozni!

A klub sportolói, vezetői már reggel kihozták a sisakokat, kardokat és egyéb kellékeket az Árpád kertbe, sőt egy alkalmi pástot is kialakítottak, ahol a versenyzők bemutató jelleggel küzdöttek egymás ellen. A füvön, a járdán és minden egyéb elképzelhető helyen az érdeklődő gyerekeket várták, akik kipróbálhatták a sportágat, kezükbe foghatták a kardot, de részt vehettek különböző ügyességi játékokon is. Nagy sikere volt a valódival megegyező méretű műanyag kardoknak, melyekkel a sisakok jótékony védelme alatt komoly párbajok zajlottak.

A délelőtt leglátványosabb attrakciója kétség kívül a flashmob volt, melyen a helyi egyesület versenyzői mellett felléptek a Gyulai Vívó Egyesület sportolói és a református iskola sulivívás programjában résztvevő gyerekek is.

Pontban tizenegykor bevonult a térre a vívók és körben a járdán egyszerre kezdődtek el az asszók. Rendkívül látványos volt a sok fehér plasztron, a több mint ötven kard a vívás, de a közös tisztelgés közben is. Nem hiányoztak a kemény és látványos összecsapások sem, melyek során még a szökőkútban is vívtak a párbajozók.

Látványos és izgalmas volt a flashmob (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Látványos és izgalmas volt a flashmob (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Idén tizenegy éves a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület – mondja Pusztai Lajos elnök. – Az eltelt időben folyamatosan fejlődtünk. Mostanra már eredményesen vesznek részt sportolóink a különböző ifjúsági versenyeken, Diákolimpiákon, de háromszoros Vidék bajnok felnőtt versenyzővel is dicsekedhetünk . Mára harminc felett van a tanítványok száma. Ebben kétségtelenül szerepet játszanak a maihoz hasonló bemutatók, a magyar vívók olimpiai és világbajnoki sikerei, de a református iskolában indított sulivívás is. Ez utóbbi esetén az iskolai testnevelés programjába építettük bele a vívás oktatását – foglalja össze az elnök.

Az érdeklődők számát látva, a vasárnapi bemutató jól szolgálta a sportág utánpótlásának gyarapodását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.