Szél Anna: remek érzés a világbajnoki bronz

Az orosházi birkózó itthon piheni ki az athéni világbajnokság küzdelmeit, és az elmúlt hónapok kemény munkáját, azt mondja, szülővárosában, családja körében tud igazán kikapcsolni. Sokáig azért nem teszi, rövidesen indul az alapozás a jövő évre, mely egy ifjúsági olimpiát is tartogat számára.

Ahogyan arról már hírt adtunk, remekül teljesített a magyar küldöttség az Athénban rendezett kadet birkózó-világbajnokságon, ahol az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője, Szél Anna is szőnyegre lépett az 56 kilogrammosok mezőnyében. Egészen a bronzmérkőzésig jutott a fiatal tehetség, és ott sem hagyott kétséget, ki a jobb.

– Eredményes évnek ítélem meg az ideit, hiszen az Európa-bajnoki cím elnyerése után most a világbajnokságon is sikerült a dobogóra állnom. Csodálatos élmény számomra, hogy a világ harmadikja lehetek. A bronzmeccsre úgy mentem fel, hogy ezt senki nem veheti el tőlem, ezt meg kell csinálni – nyilatkozta az OrosCafénak már az Október 6. utcai edzőteremben az orosházi birkózó.

Nem pihen sokat a sikeres sportoló (Fotó: Rosta Tibor)

Nem pihen sokat a sikeres sportoló (Fotó: Rosta Tibor)

Annának két hét pihenés jut, ahogy fogalmaz, igyekszik ennyi idő alatt kipihenni azt, amire másnak három hónap jut, de egy mondat erejéig sem nyilatkozik elégedetlenül. Jó érzéssel mesél a felkészülésről, a versenyekről.
– A rövid pihenő után kezdjük az alapozást a jövő évre, mely három fontos versenyt is tartogat. Az Európa- és világbajnokság mellett 2018-ban ifjúsági olimpiai is lesz – sorolja a legfontosabb megmérettetéseket Szél Anna, akinek sokan gratulálnak a városban Európa-bajnoki címéhez és világbajnoki bronzához.
– Jó érzés, hogy gondolnak rám. Délelőtt épp egy üzletben voltam, sorra érkeztek a vásárlók, és gratuláltak nekem. Szeretek itthon, a szülővárosomban, legfőképp a családom körében tudok kikapcsolni.

A birkózót kedd délután nagy örömmel fogadták a helyi fiatalok is az edzőteremben, ahogy a klub közösségi oldalán írja, érmei kézről kézre jártak a kiscsoport edzésén, élménybeszámolóját érdeklődve hallgatták a Spartacus sportolói.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás