Békés megye is bemutatkozott

A Szent István Bazilika előtti téren ismét bemutatkoztak a magyar értékek, Magyarország 19 megyéje – közöttük Békés megye – mellett a határon túli magyarság is elhozta értékeit, nemzeti és tárgyi kultúráját, hagyományait.

Békés megye is bemutatkozott a múlt hét végén, Budapesten a Magyar Értékek Napján. A Békés Megyei Önkormányzat közleménye szerint a megye standjában a szűcshímzéssel ismerkedhettek az érdeklődők, a színpadon a Balassi Táncegyüttes tagjai méhkeréki román táncokat mutattak be, mindezt viseletbemutató is követte. Békés megyét Kádár Ferkó fotószínháza is képviselte.

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke a színpadon (Fotó: Zentai Péter)

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke a színpadon (Fotó: Zentai Péter)

Az első Magyar Értékek Napját 2013-ban rendezték Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.

A települések képviselői (Fotó: Zentai Péter)

A települések képviselői (Fotó: Zentai Péter)

A mostani eseményen szellemi és tárgyi kulturális örökségünk legjavát mutatták be: honi és külhoni értéktár-kiállítások, viseletbemutatók, népi kismesterségekhez kötődő kézműves foglalkozások, színvonalas színpadi műsor jelentette a szabadtéri programkínálatot, a nap zárásaként a székesegyházban szentmisére, végül kórus- és orgonahangversenyre került sor – olvasható a közleményben.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás