Egymilliárd a békési oktatásra – Orosháza is a nyertesek között

Az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola is nyert azokon a pályázatokon, amelyeket a Békéscsabai Tankerületi Központ nyújtott be. A pénzből egyebek mellett padlót cserélnek, felújítják az elektromos hálózatot és kialakítanak egy nyelvi labort is.

A benyújtott tizenhárom uniós pályázat mindegyikét elnyerték, így összesen több mint egy milliárd forintból újulhatnak meg a megye köznevelési intézményei – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Békéscsabán a megyeszékhely tankerületi igazgatója. Bánki András szerint a fejlesztések kiemelt célja, hogy a diákok, azonos, korszerű nevelési-oktatási eszközökkel és feltételekkel alapozzák meg tudásukat minden egyes intézményben, függetlenül attól, hogy egy város, egy község vagy éppen egy kisebb település tantermeiben foglalnak helyet.

A kedv már jó,most a körülmények is javulnak (Archív fotó: Líbor Roland)

A kedv már jó,most a körülmények is javulnak (Archív fotó: Líbor Roland)

A pályázatoknak köszönhetően Orosházán a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 29 tanteremében kicserélik a padlót, a Rákóczitelepi Tagintézményben pedig korszerűsítik az elektromos hálózatot. Ezeken túl kialakítanak egy nyelvi labort is, a hozzá tartozó számítógépekkel és bútorokkal.

A mostani sikeres pályázatok kapcsán Simonka György, országgyűlési képviselő elmondta, hogy Dél-Békésben az oktatás területén nagyjából 40-50 éve nem volt olyan fejlődés, mint ami most következik. Kiemelte: a Dél-Békés fejlődését szolgáló Calendula tervben is meghatározó szerep jut az oktatás fejlesztéseknek, amiért tovább dolgoznak a térség településeinek vezetőivel. Célunk, hogy visszataláljanak a térségbe a fiatalok, legalább olyan jól érezzék magukat, mint például Sopronban, vagy akár Londonban – fogalmazott a politikus.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás