- hirdetés -

Az utánpótlás labdarúgó egyesület újabb fejlesztéseket vitt véghez, vasárnap tartották az ünnepélyes átadót. Ez a nap nem csak erről szól a Gyopárosi úti bázison, több egyesület csapatai rúgják a bőrt.

Szeptember 10-én hivatalosan is átadták az OMTK Utánpótlás Labdarúgó Egyesület legújabb beruházásait: felavatták az élőfüves pályát és az öltözőépületet. Több száz gyermek sportolását, tehetséggondozását segítik a fejlesztések a minősített utánpótlás-képzőközpontban.

– Nem állunk meg, folytatjuk a fejlesztéseket az OMTK-ULE bázisán. A mai napon egy nagyméretű, öntözőrendszerrel, világítással ellátott élőfüves pályát és egy felújított öltözőépületet adtunk át ünnepélyes keretek között. A beruházások összértéke 110 millió forint, melynek 70 százalékát az egyesület teremtette elő TAO-forrásokból, 30 százalékot az önkormányzat állt – ismertette a részleteket Tóth-Kása Sándor klubelnök, hozzátéve a következő időszak terveit is.
– A további előrelépés érdekében a jövő héten kezdődik meg a fedett műfüves pályánk építése. Abban bízunk, hogy jövő tavasszal át is tudjuk adni.

A gyerekek szerint nagyon jó focizni az új, immár hivatalosan is átadott pályán (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
A gyerekek szerint nagyon jó focizni az új, immár hivatalosan is átadott pályán (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A minőségi utánpótlásképzés fontosságát hangsúlyozta az ünnepélyes átadón Dávid Zoltán polgármester is. A városvezető örömét fejezte ki, hogy több száz gyermek kiváló szakemberek irányításával sajátítja el a labdarúgás alapjait, a kitartást és erőt kamatoztatva a későbbiekben is. Bojtor István sportért felelős alpolgármester az ULE folyamatos, megfontolt lépésekkel történő fejlesztéseit emelte ki.

Öröm nézni, hogy ennyi gyermek focizik ilyen kiváló körülmények között – Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében egészséget, jó eredményeket kívánt a sportághoz, a gyermekeket ösztönözte a minél több mozgásra, és a szorgalmas, kitartó munkára.

Mindezt ezen a napon (is) bizonyíthatják a Gyopárosi úti bázison, ahol egész nap rúgják a bőrt nem csak az orosházi ifjú labdarúgók, a Bozsik-torna mellett bajnoki mérkőzéseket is rendeznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.