Új üveggyárat épít a Guardian Glass

A Guardian Industries egy második sík- és bevonatos üveggyár megépítéséről határozott a lengyelországi Czestochowa városában azon célból, hogy egész Európában megfeleljen a síküveg, bevonatos üveg és feldolgozott üvegtermékek iránt megnövekedett keresletnek. A cégóriásnak, amely a magyarországi Orosházán is üzemeltet üveggyárat, ez lesz a tizenkettedik egysége Európában.

Az új telephely a vállalat meglévő üzemének szomszédságában fog felépülni, az előkészületeket és a projekt végrehajtását már megkezdték – derül ki az Oroscaféhoz eljuttatott sajtóközleményből. A létesítmény, amely várhatóan 2019 harmadik negyedévében kezdi meg a működését, és több mint 150 új munkahelyet teremt, 1000 metrikus tonnányi üveget fog áthúzni naponta, és egy fejlett technológiát alkalmazó bevonósort is tartalmaz majd.

Jelentős támogatást kaptak a lengyel kormánytól

A Guardian Glass elnök-vezérigazgatója, Kevin Baird nyilatkozata szerint:
– Az új telephely a Guardian Glass történetének eddigi legnagyobb zöldmezős tőkeberuházása lesz, amely tovább erősíti a kiválóan teljesítő, biztonságos és energiahatékony üvegtermékek gyártójaként elért piacvezető pozíciónkat az európai piacon a lakossági és kereskedelmi építmények esetében egyaránt – mondta. Hozzátette, hogy a Guardian nagyon örül a Lengyelországban tapasztalt növekedésnek és biztosak vagyunk benne, hogy a czestochowai helyszínválasztás megfelel majd ügyfeleink igényeinek. Jelentős támogatást kaptunk Czestochowa városától, a katowicei Különleges Gazdasági Övezettől és a lengyel kormánytól.

Itt épül a Guardian új gyára (Fotó: Guardian Industries)

Itt épül a Guardian új gyára (Fotó: Guardian Industries)

A Lengyelország iránti elkötelezettség további bizonyítékaként a Guardian Glass meglévő czestochowai síküveg gyárában 2018 elején felújításokat végez majd el, egyúttal növelve a létesítmény jelenlegi kapacitását is.
– Folyamatos növekedésre számítunk Lengyelországban, és a szomszédos országokban egyaránt. A két üzem szomszédsága egy olyan versenyképes és hatékony struktúrát eredményez, amely üvegtermékek széles választékának leszállítására lesz képes, és hozzájárul ahhoz, hogy regionális ügyfeleink számára hosszú távú értéket teremtsünk” – nyilatkozta Guus Boekhoudt, a Guardian Glass európai alelnöke.

A Guardian Glass a czestochowai üzem mellett tíz európai síküveggyárat üzemeltet jelenleg, a többi között a magyarországi Orosházán, a németországi Thailheimben, illetve az oroszországi Rjazanban és Rosztovban is.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás