ONKC: magabiztos siker a nyitányon (frissítve)

Nagyszerű rajt – röviden így lehet összefoglalni a női felnőtt kézilabdázók első NB I/B-s bajnoki mérkőzését. A tavalyi bronzérmes Göd látogatott Orosházára szeptember 9-én.

OXXO Energy Orosházi NKC – Gödi SE 35-21 (17-11).
NB I/B-s felnőtt női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, Eötvös Sportcsarnok, 200 néző.
Vezette: Gulybán, Örsi.

Orosháza: Brunner – Antal 4, Takács 2, Som 6, Tobak 3, Hatala 3, Zsilák 5 Cserék: Makai, Késmárki (kapusok), Dancsó 6 (6), Zvolenszky 3, Kamuti 3, Székesi. Vezetőedző: Papp László.

Göd: Megyes – Gyetván 8 (2), Petri 2, Bagi 2, Solymos 2, Paróczy 2, Horváth L. 2, Hlúgyik 2, Sziráki 1. Vezetőedző: Tősér Tibor.

Kiállítások 4 ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/6 ill. 3/3.

Bizonytalan orosházi támadások jellemezték a mérkőzés kezdetét, az első találatot a nyáron érkező Hatala Virág jegyezhette. A sok hiba ellenére is magabiztosan őrizte előnyét a hazai csapat, Dancsó Dalma második büntetőjével már háromgólos fór alakult ki az ONKC javára (8. perc 4-1). A támadásbeli hiányosságokat védelemben pótolták az oroházi lányok, hiszen rendre visszaértek a gödi lerohanásokkal, sok labdát szereztek. A vendégek rendkívül gyenge napot fogtak ki, elvétve tudtak betalálni a remek napot kifogó Brunner Zsanett hálójába (15. perc 10-4). Eközben már támadásban is magára talált az orosházi csapat. Több gyors lerohanásgólt is szereztek Som révén, de Takács Fruzsi is többször is kiválóan hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Érkezett is a vendégcsapat időkérése, de ez sem segített rajtuk, hiszen tovább nőtt a fór. Már az első játékrészben rászámolhatott a lelkes hazai közönség a Pest megyei együttesre (23. perc 14-4). Mégsem mehettek teljesen elégedetten az öltözőbe Papp László tanítványai, a gödiek fokozatosan kapaszkodtak fel és a 30. perc végén hatgólosra csökkentették hátrányukat (30. perc 17-11).

A kék mezben játszó gödiek nem egyszer csak nézni tudták az orosházi akciót (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kék mezben játszó gödiek nem egyszer csak nézni tudták az orosházi akciót (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második félidőt ismét kapkodva kezdte az ONKC, öt percet kellett várni az első hazai találatra. A gödiek lendülete is eddig tartott, a kapuba érkezett Makai Veronika sorra hárította a kísérleteket. Egyre magabiztosabban használták ki a helyzeteket a fehér mezesek, újra tízgólos különbség alakult ki, de ezúttal nem álltak meg ennyinél Som Ildikóék (44. perc 24-14). A hajrában már nem is volt kérdéses az első bajnoki pontok sorsa, 15 gólos előnyt is mutatott az Eötvös-csarnok eredményjelzője (59. perc 35-20). A végére ugyan szépítettek a vendégek, de így is megérdemelten szólt a “Szép volt csajok” rigmus. Magabiztosan, nagy különbséggel szerezte meg első győzelmét az OXXO Energy Orosházi NKC.

Papp László: – Nehezen lendültünk bele, de aztán sikerült nagy különbséggel győzni. Még messze nem nyújtottunk a legjobb teljesítményünket. Helyzetkihasználásban, pontosságban javulnunk kell.

Tősér Tibor: – Előzetesen is nehéz találkozóra számítottunk. Bíztunk benne, hogy jobban meg tudjuk nehezíteni a hazaiak dolgát, Ez nem jött össze ezen az estén.

Az OXXO Energy Orosházi NKC legközelebb Szegeden lép pályára, szeptember 13-án este. A Kézilabda Szeged SE lesz az ellenfél a Magyar Kupa első fordulójában. A jövő hétvégén, szeptember 16-án szombaton pedig Egerben játszik bajnokit a csapat.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás