Strand, múzeum, Fűvészkert – eseménydús volt a gyengénlátók nyara

Nyáron sem pihent a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének orosházi körzeti csoportja. Az elmúlt hónapban népes csapattal látogatták meg a nagyszénási fürdőt, ahol egy pihengetős, beszélgetős, vidám napot töltöttek el.

A művelődés és a természet szeretete sem áll messze tőlük, így jártak a nyár folyamán a szegedi Móra Ferenc Múzeum “Elődeink tárgyai a sötétből” elnevezésű kiállításán – tudtuk meg a csoport szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójából.

Ez az összeállítás speciális, sötétben látogatható. Akiknek nincs gondjuk a látásukkal, azok bekötött szemmel az ujjaik segítségével tapinthatják ki a tárgyakat, amelyeket Braille-írással is feliratoztak, ezzel segítve a vakokat. A tárlatot a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer, két csapattal nézték meg – írja Fülöpné Sipos Erika hozzátéve, hogy bátran ajánlják bárkinek – látóknak is -, akik szintén sok érdekes és szokatlan dolgot tapasztalhatnak meg.

A híres, szegedi Fűvészkert sem maradt ki a nyári programok sorából. Megcsodálták az ottani ritkaságokat, különlegességeket, köztük a lótuszt, amely éppen virágzott ott jártukkor.

A csoport továbbra is várjuk azon látássérülteket, akik még nem tagok. A csoportvezető minden hónap második keddjén, 9-12 óráig tart ügyfélfogadást a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás