OFKSE: bajnoki hétbe fordulva

Szeptember 9-én Egerben indítja az NB I-es szezont a több új játékossal kiálló Orosházi FKSE-LINAMAR férfi kézilabdacsapata. Hétfőtől ennek megfelelően módosul az edzésmunka, a cél ezúttal is a középmezőny a tovább erősödött bajnokságban.

Eger, Veszprém, Szeged – az első három ellenfél az élvonalbeli pontvadászatban Buday Dániel legénysége számára, mely július 20-ától készül az NB I-es bajnokság 2017/2018-as szezonjára a napi tréningek mellett hazai rendezésű és idegenbeli felkészülési meccsekkel, tornákkal is. Több sérülés is útját állta a teljes értékű munkának, a vezetőedző ennek ellenére optimista, amihez nagyban hozzájárul a fiatal hazai játékosok kiváló helytállása.

– Az első három hétben igen komoly munkát végeztek a srácok, napi három edzéssel, kemény fizikai megterheléssel. Jól haladtunk előre, majd jöttek az edzőmeccsek, és sajnos ezzel egy időben előjött egy nem várt sérüléshullám is, így egyszer sem tudtam azzal a 16 játékossal kiállni, akikkel a bajnokságot tervezem. A hazai Üveg Világ Kupán láthatták szurkolóink is, hogy a fiatalok kaptak lehetőséget, és nagy örömömre éltek is ezzel maximálisan. Sokuk nagyon pozitív benyomást keltett, a Liga Kupában biztosan foglalkoztatom majd őket, és a bajnokságban is szerephez juthatnak – emeli ki Buday Dániel.

A hazai rendezésű Üveg-Világ Kupán a második helyet szerezte meg a csapat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A hazai rendezésű Üveg-Világ Kupán a második helyet szerezte meg a csapat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A bajnoki hétbe fordulva változik a felkészülés menetrendje, minden hét a soron következő ellenfélről szól majd, az edzések mellett taktikai megbeszélésekkel, videózásokkal.

– Első ellenfelünk az Eger, háromesélyes meccsről van szó, nagyon nehéz náluk nyerni, majd jön a Veszprém, és követi őket a Szeged. Néhány hete még úgy gondoltam, jobb lenne hazai pályán kezdeni és pontokat gyűjteni, de a sérülések miatt ma már úgy vélem, ezzel a sorsolással most nyertünk egy kis időt, hogy teljesen összeálljon a gárda. Mostantól nagy titkok már nem lesznek a csapatok közt, a kissé becsapós felkészülési időszak után mindenki kiteríti a lapjait, a legjobb csapatával áll ki, a kidolgozott taktikával érkezik – hangsúlyozza az OFKSE trénere, akinek munkáját a Balmazújváros csapatától érkezett Koi Endre személyében másodedző is segíti ettől a szezontól.

A tavalyi hetedik helyezés után a cél idén is a középmezőny Magyarország legjobb férfi kézilabdacsapatai közt, a feladat pedig ezúttal sem mondható könnyűnek.

A csapategység erős, a vezetőedző bízik a sikeres bajnoki szereplésben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A csapategység erős, a vezetőedző bízik a sikeres bajnoki szereplésben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Most már látszik, hogy a szövetség által elindított, a külföldi játékosok csökkentésére irányuló folyamat azt generálta, hogy a csapatok minőségi külföldieket igazoltak, válogatott vagy válogatott közeli kézilabdázókat. Rengeteg helyen nagyot fordult a keret, például Vácott, Gyöngyösön, a két feljutó pedig mindig kakukktojás. Ami a mostani szezont nehezíti, hogy mindenhol adottak a feltételek ahhoz, hogy sikeresen vívják a bajnokságot, és az ismert élvonalat követően mindenkinek az a célja, hogy a középmezőnyben végezzen. Mi is ezt tűztük ki, és mindent meg is teszünk ezért, bízunk abban, hogy minél több szurkolónk biztatása mellett, hiszen a hazai pálya nagy lendületet ad egy csapatnak.

Buday Dániel bízik abban is, hogy hétfőtől a sérültek 80-90 százaléka ismét edzésre jelentkezik, így fokozatosan összeérhet a csapat, melyre a hét elején keményebb edzések várnak, majd fokozatosan csökkentve a terhelést a frissítés, a taktikai megbeszélések, a videózások jutnak szerephez. A bajnoki rajt tehát szeptember 9. 18 óra, az ellenfél idegenben az Eger gárdája.

Az OFKSE további sorsolása ide kattintva érhető el, az orosházi klub honlapján.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás