- hirdetés -

Az Orosházi Íjász Egyesület nemzetközi íjászversenyen mérettette meg magát a romániai  Kisjenőn. A szeptember 2-i versenyen több kategória győzelmet szereztek az orosházi íjászok.

– Szeptember 2 -án a határ túloldalán lévő Kisjenőre látogattunk a helyi Phoenix Archery Íjász Klubhoz, hogy részt vegyünk az első határokon átnyúló íjászversenyükön, mely az Adventure 3D Archery Challenge nevet viselte. A megmérettetést a Fehér-Körös árterében, illetve az azt övező erdőben rendezték, szép, hangulatos környezetben.  Kb. 100-120 íjász érkezett Romániából, Szerbiából és Magyarországról. A szervezők maximálisan kitettek magukért, hiszen a baráti fogadtatás mellett bőséges reggelivel, teával, kávéval várták a résztvevőket – számolt be a hétvégi eseményről Csáki Róbert íjász.

Senkinek nincs szégyellnivalója a csapatból (Fotó: egyesület)
Senkinek nincs szégyellnivalója a csapatból (Fotó: egyesület)

Az orosházi versenyző elmondta még, hogy az íjászoknak 20 db 3D állatalakos, illetve lőlapos célra, összesen 60 lövést kellett leadniuk, nemegyszer igen extrém távolságokról. Összességében a viadal nagyon technikás, nehéz, és színvonalas volt. Amíg megszületett a sorrend, íjászpárbajjal múlatták az időt, amelynek a győztesei 3 db igen értékes, szép íjat kaptak. Az eredményhirdetés közben pedig folyamatosan húzták a tombolákat, és szinte senki nem távozott nyeremény nélkül.

Eredmények:

Faragó János 1. hely, veterán CU kat.

Mellis Mihály 1. hely, veterán BB kat.

Csáki Róbert 1.hely  felnőtt HU kat.

Fejes Attila 1. hely felnőtt TR-LB kat.

Máté László 2. hely felnőtt TR-RB kat.

Forgács Luca 3. hely junior PB-HB kat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.