Utolsó felvonás az idei ViharsaRock fesztiválon

Ötödik alkalommal rendezte meg az Orosházi Rock És Blues Egyesület  nyári koncertsorozatát, melyen öt hétvégén összesen 14 zenekar lépett fel a Rock Blues Klubban, valamint a város főterén. A ViharsaRock Fesztivál idei rendezvényei szeptember 2-án szombaton véget értek.

Sajnos a fesztivál zárónapján az időjárás nem fogadta kegyeibe a rock rajongókat és a szervezőket. A hidegfront és az eső miatt nem lehetett szabad téren megtartani az utolsó nap három koncertjét. A zárónapon a nemrég alakult Waste Of Skin kezdett. Ez a csoport Békéscsabáról érkezett, és vezetője Illyés József gitáros-énekes, aki korábbi Soundkillers nevű zenekarával már járt városunkban. Kicsit punkos, hardos megszólalásban adták elő dalaikat és jó bemelegítettek.

Másodiknak következett az az esztergomi Tűzkerék XT, mely immár ötödik alkalommal lépett fel Orosházán. Ez a koncert is igen jól sikerült, a közönség nagy ovációval hálálta meg. A Tűzkerék komoly partnere a Rock Klubnak, már évek óta sokat segítenek a klub népszerűsítésében.

Az ABCD felpörgette a bulit (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az ABCD felpörgette a bulit (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Utolsó bandaként Magyarország legjobb AC/DC-tribute zenekara, a főváros-közeli ABCD  lépett a színpadra és fergeteges koncerttel zárta idei fesztiválunkat. Teljesen élethűen adták elő az AC/DC korai és újabb programját egyaránt, vérbeli profi műsort produkálva. Az ABCD fellépése méltó zárása volt a rock-blues rendezvénysorozatnak.

Az összességében igen sikeres fesztivál minden tekintetben kiszolgálta  a rock és a blues helyi kedvelőit, és a szervezők máris hozzáláttak a jövő évi rendezvények szervezéséhez.

Műfaji változatosság, sztárok, növekvő nézőszám

A fellépő zenekarok zöme a fővárosból érkezett, de emellett vendégül láttak békéscsabai valamint helyi zenekarokat is. Ezenkívül a klub és a város történetében is első alkalommal lépett fel egy igazi blues-rock világsztár Leo Lyons és zenekara, a Hundred Seventy Split, Angliából.

– Igyekeztünk minél több műfaj megszólaltatására, volt hagyományos chicagói blues, dallamos hardrock, progresszív rock, metál-pop, heavy soul, modern blues, blues rock és klasszikus rockzene. Ezt a műfaji változatosságot az egyes koncertnapokon is próbáltuk megtartani. Minden este szerepelt a programban egy, vagy több húzó név, amely jó hatással volt a nézőszámra. Az öt koncertnapon mintegy 2500-3000 néző szórakozott a fesztiválon, melynek kétség kívül legnagyobb durranása a TFA zárónapján, a Főtéren rendezett két koncert, a budapesti Ozone-Mama és a Hudred Seventy Split fellépése volt. A világszerte ismert angol csapathoz hasonlóan nagynevű fellépővel jövőre is szeretnénk szolgálni. Tervek vannak, a levelezés folyik, majd meglátjuk – fejezi be a rögtönzött értékelést a Rock-Blues Klub vezetője, Mihály Zoltán.

A klubvezető derűjét és optimizmusát kissé beárnyékolja, hogy a fesztiválnak új koncerthelyszín után kell néznie a jövőben. Az Ady Endre utcai “ifiház” udvarán, a környéken lakók tiltakozása miatt nem lehet ezután koncertet rendezni, ami komoly fejfájást okoz a Rock-Blues Klub tagjainak, akik minden baj ellenére bíznak a sikeres folytatásban.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás