- hirdetés -

Megdöbbent Bojtor István azon, hogy az ellenzék nem szavazta meg a tanuszoda létesítéséről szóló előzetes megállapodás aláírását a csütörtöki testületi ülésen.

Az augusztus 31-i testületi ülésen elhangzottakat értékelte Bojtor István Orosháza Város alpolgármestere és Molnár Béla Orosháza Város Önkormányzatának sajtómunkatársa sajtótájékoztatón pénteken, a városházán.

Az alpolgármester szerint a csütörtöki ülés átpolitizált és személyeskedő volt.

Bojtor István két napirendi pontról beszélt. Az első a tanuszoda létesítésével kapcsolatos előterjesztés volt. Emlékeztetett, hogy a kormány már korábban támogatta, hogy tanuszoda létesüljön Orosházán. A Nemzeti Sportközpont nemrég azzal kereste meg a várost, hogy a sikeres lebonyolítás érdekében kössenek egy előzetes megállapodást. Ebben többek között benne lesz, hogy át kell adni az államnak az ingatlant, és innentől egyelőre nincs több dolga a városnak, az építtetést a sportközpont intézi.  Az előterjesztés arról szólt, hogy felhatalmazzák a polgármestert a megállapodás aláírására.

Személyeskedő volt a testületi ülés (Fotó: Rajki Judit)
Személyeskedő volt a testületi ülés (Fotó: Rajki Judit)

Ezt azonban, legnagyobb megdöbbenésünkre, nem szavazta meg az ellenzék jelenlévő négy tagja. Hogy ez miért történt így, nem értjük, keressük az okait – fogalmazott Bojtor István. Ha ez így működik, hogy azokban a fejlesztésekben sem tudunk megegyezni, amelyek az orosháziak érdekét szolgálják, akkor túl sokat nem is várhatunk az ellenzéktől – tette hozzá az alpolgármester.

A másik napirendi pont témája a helyi buszközlekedés volt. Bojtor István elmondta, hogy ketten pályáztak. A jelenlegi szolgáltató, a DAKK Zrt, és az N-R-A Busz Kft. Antal László fideszes képviselő a testületi ülésen elmondta, hogy miután mindkét pályázatot végigolvasta, meghallgatta a szakértőket is. A képviselő egy módosítót nyújtott be. Azt szerette volna, hogy Orosháza hosszabbítsa meg a jelenlegi szerződést a DAKK-al, utána pedig legyen új pályázat – mondta Bojtor István.
A végső döntés végül,  – az ellenzéki képviselők megelégedésére is – az lett, amit Antal László javasolt, azaz mindkét pályázatot érvénytelennek nyilvánították, egy évvel meghosszabbítják a DAKK szerződését, közben pedig új pályázatot írnak ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.