Gólyatábor: közösségépítés Táncsics módra

Éjszakai ijesztgetős bátorságpróba az erdőben, varázslók, mágia és nem utolsó sorban közösségépítés – három napon át tartó gólyatáborban buliznak a kilencedikesek Gyopárosfürdőn.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a táncsicsos diákoknak a gólyatábort, mielőtt elkezdődne a tanév. A szervező tanárok – Bus Natália, Erostyákné Raffai Laura és Csányi László – öt csapatra bontották a kilencedikeseket. Minden évben tematika köré épül a tábor, idén Harry Potterre esett a választás.

A gólyatábor első napján, augusztus 30-án az iskola aulájában gyülekeztek a tanulók. Ezt követően a csapat egyik része – Roxfort Expressz helyett – Dottó vonattal, míg a többiek biciklivel jutottak ki a volt úttörőtábor területére, ahol kezdetét vette a háromnapos buli.  Tizedikes diákok vezetésével az első este tíz fős csapatokban bátorságpróbát álltak ki.
– Hajnalig fent voltunk, nagyon jól éreztük magunkat és gyorsan összeszoktunk. Lesz egy olyan feladat, amire egy filmet és táncot készítünk és ezekre való felkészülés volt a legszórakoztatóbb – mesélte mosolyogva Szilágyi Nóra az egyik leendő gimnazista.

Mókás feladatok közben válnak igazi közösséggé (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Mókás feladatok közben válnak igazi közösséggé (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

Másnap 14 órakor indították a csapatokat a gólyatáborból a gimnáziumba, ahová beérkezve több állomásból álló akadályversenyeken vettek részt.
– A gólyatábor arról szól, hogy megismerkedjenek egymással a diákok és a tanárok. A cél az, hogy szeptember 4-én ne idegenként üljenek egymás mellett az iskolapadban. Élményekkel és közös programokkal teli napok után jobban indul a tanítás is – mondta Csányi László, a gólyatábor főszervezője.

A gólyák csütörtök este váltak a Táncsics-közösség tagjaivá, miután letették esküjüket. Később előadtak egy zenés, táncos produkciót, amivel egyúttal elkezdődött a hajnalig tartó buli is.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás