- hirdetés -

A napokban sokunk postaládájába érkezik meg az önkormányzat küldeménye. A helyi adók második részletének befizetési határideje közeleg.

Az iparűzési-, építmény- és gépjárműadóról szóló elszámolást elkészítette az önkormányzat adó csoportja. A most érkező értesítésben benne lesz az elszámolás és a második félévi csekk mellett az esetleges előző félévi hátralékról, késedelmi pótlékról, esetleges bírság tartozásról szóló csekk is. A vidékiek részére a posta, az orosháziaknak augusztus 31-től az önkormányzat kézbesítői viszik a leveleket .

Az építményadó 3474 főt és 4719 építményt érint. Iparűzési adót 3159 vállalkozónak kell fizetnie, és 12296 gépjármű után kell helyben adóznunk.

170830_ipauzesi_ado_illusztracio

– A helyi adókat háromféleképpen fizethetjük be. Lehet banki átutalással, vagy a levélben található csekken, de van az önkormányzatnak egy elektronikus felülete is az oroshaza.hu honlapon, ahol bankkártyáról mindegyik adónemet ki lehet egyenlíteni és ez nem számít készpénzfelvételnek – tájékoztatott Csizmadia Sándorné adó ügyintéző.

A helyi adózással kapcsolatosan fontos információ, hogy az esetleges lakcímváltozást nem csak a kormányhivatalnál, de az önkormányzatnál is be kell jelenteni, illetve a helyi adók szeptember 15-i határidejét érdemes betartani az esetleges késedelmi díjak miatt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.