Rocktörténeti pillanatok Orosháza főterén

A legerősebb tűzoltók versenyének záró rendezvénye volt szombaton a ViharsaRock Fesztivál negyedik napja is. Az Orosházi Rock Blues Egyesület a budapesti Ozone Mama, a brit Hundred Seventy Split zenekarokat, valamint Török Ádámot, a Mini együttes vezérét hozta el az orosházi közönségnek.

A műsor Török Ádám köszöntésével kezdődött, aki pár napja vette át Balogh Zoltán minisztertől a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

A koncerteket a fiatal, lendületes és a nagy elődök hagyományait méltón követő, kétszeres Fonogram-díjas, budapesti Ozone Mama zenekar kezdte. Rendkívül jól sikerült műsort adtak, és nem mellékesen biztosították a teljes zenekari felszerelést az utánuk következő brit csapatnak. Nagyon jó hangulatot teremtettek a téren összegyűlt mintegy ezer embernek. Közben a Rock Klubról készült kisfilmet tekinthette meg a közönség a nagy ledfalon.

Az Ozone Mama lépet fel elsőként (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az Ozone Mama lépett fel elsőként (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A rocktörténeti pillanat este 10 körül érkezett el, amikor a házigazda felkonferálta a Woodstock Fesztivál sztárját, a Ten Years After zenekar alapító tagját, Leo Lyonst és csapatát a Hundred Seventy Splitet, melyben Leo mellett Joe Gooch gitározott és énekelt, Damon Sawyer pedig dobolt. Orosháza történetében ez volt az a pillanat, amikor először lépett fel városunkban brit zenekar. A szervezők tudták, hogy itt most valami különleges és megismételhetetlen dolog következik, a közönség jó része azonban csupán annyit, hogy egy angol zenekar következik. Aztán robbant a bomba.

A HSS fergeteges zenéjével, játékával mindenkit szinte letaglózott. Saját dalaik mellett természetesen elhangzottak a régi nagy Ten Years After számok is. A három muzsikus láthatóan nagyon élvezte a játékot, fergeteges rock and roll betéteket. Rendkívül magas színvonalú gitárjátékot hallhattunk, és a közönség pedig csak ámult, bámult, szinte nem hitt a szemének, fülének.

A zenekar az Orosházi Rock És Blues Klub ötéves évfordulója alkalmából tisztelte meg városunkat, és klubunkat ezzel az egyetlen magyarországi fellépéssel.

Rocktörténelem Orosháza főterén (Fotó: Rajki Judit)

Rocktörténelem Orosháza főterén (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A szervezők ezzel az estével igen magasra tették a mércét, de ígérik, hogy lesz folytatás ezen a szinten is. Az egyik legfontosabb, hogy sok fiatal hallgatta, élvezte a koncerteket, legtöbbjük nem is ismerte ezt a fajta zenét, de most talán megszerette. A közönség idősebb korosztályába tartozók szemében pedig ott csillogott valami, ami egyaránt fejezte ki az elismerést, a köszönetet és a zene élvezetét, amely lelküknek is szólt.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás