Megvannak a pótfelvételi ponthatárai

Legkésőbb augusztus 28-ig sms-ben kaptak értesítést a pótfelvételi eljárásban felvett új egyetemi hallgatók.

Pótfelvételi eljárásban azok jelentkezhettek, akiket a rendes eljárásban nem vettek fel, vagy nem is jelentkezett tavasszal. Augusztus 25-e óta a felvi.hu oldalon megtekinthetők a pótfelvételik ponthatárai. Az egyetemi képzésekre a törvényileg előírt ponthatár legalább 280, a felsőoktatási szakképzésre jelentkezők esetében 240 volt, de a rendes felvételi eljárásban felvettek pontjai alá nem tehették a mércét az intézmények.

Történelem szakra kellett a legtöbb pont

A Kodolányi János Főiskola Orosházi Karára nappali tagozaton gazdasági és menedzsment szakirányon 308, közösségszervezés (kulturális közösségszervezés) szakon 358, turizmus-vendéglátáson 428 pont volt a pótfelvételi ponthatára. Emberi erőforrások és szociális munka szak nappali képzésen nem indul. Levelező képzésen az emberi erőforrások szakra 319, kulturális közösségszervező (humánfejlesztés) szakra 360, közösségszervezés (kulturális közösségszervezés) szakra 388 ponttal lehetett bekerülni. Távoktatásban turizmus-vendéglátás szakon 292, gazdálkodási és menedzsment szakon 342, szociális munka szakon 352 volt a ponthatár.

Körülbelül ötvenen jelentkeztek pótfelvételi eljárás keretében a Kodolányi Főiskola Orosházi Karára (Fotó: Rajki Judit)

(Fotó: Rajki Judit)

Legmagasabb felvételi pontszámot (456) a budapesti képzési helyű, távoktatásos történelem szakra jelentkezőknek, legalacsonyabbat (280) a szintén Budapesten, távoktatásban induló szociális munka szakra jelentkezőknek kellett elérniük – olvasható a felvi.hu honlapján az Oktatási Hivatal tájékoztatása.

A felvettek szeptember első napjaiban a felsőoktatási intézményektől kapják meg a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos teendőket. A felvi.hu gyorsjelentése szerint a jelentkezők 70 százaléka jutott be a felsőoktatásba.

A felvettek több mint fele az elmúlt három évben szerezte az érettségijét, de 5-5 százalékkal képviseltetik magukat az 1997-2002, illetve az 1960-1996 között érettségizettek is. A hét nagy magyarországi régió közül legtöbben közép-magyarországi, legkevesebben dél-dunántúli állandó lakhellyel rendelkeznek. A legtöbb külföldi hallgató Szerbiából, Szlovéniából és Romániából érkezik, összesen 83 százalék. A nyugati országok közül Ausztriából 18, Németországból 15, az Egyesült Királyságból 12 fő nyert felvételt.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás