- hirdetés -

Kiosztotta az elmúlt hónap alatt felajánlott táskákat, tolltartókat, egyéb felszereléseket a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza augusztus 29-én délelőtt. Az akciót idén első alkalommal szervezte meg a NEO, de biztosan nem utoljára.

Nagy volt a mozgolódás 10 óra után az egyesületi székház közös helyiségében. A hosszú asztal addigra megtelt az összegyűlt táskákkal, torna- és uzsonnás zsákokkal, tolltartókkal, egy másik szobában pedig ruhák várták a behívottakat.
– Olyan családokat kerestünk, ahol mindenki iskolás, vagy legalábbis több az iskoláskorú gyerek – tájékoztatott Benedek Szilvia, a NEO elnöke. – De jutott olyanoknak is az adományokból, ahol óvodás is van, mert nekik meg az uzsonnás táskákat tudtuk odaadni – tette hozzá.

Jelentős segítség a családoknak

Sebestyén Mária négy fia közül kettővel érkezett, Zoli és Márk általános iskolába járnak és kicsit ugyan szégyellősen álltak neki válogatni, de végül táskával távoztak. A család nincs könnyű helyzetben.
– Egyedül nevelem őket – kezdi az édesanya. – Ezért is nagyon nagy segítség ez nekünk. A kisebb most első osztályos és nála fogyóeszköz a tolltartó például, így annak is örülünk, de a táskáknak is. Kapjuk ugyan az Erzsébet-utalványt a beiskolázáshoz, de négyüknek megvenni, ami kell, sokba kerül – részletezi a szeptembert megelőző kihívásokat.

Minden gyermek megtalálhatta a kedvére való táskát, tolltartót (Fotó: Rosta Tibor)
Minden gyermek megtalálhatta a kedvére való táskát, tolltartót (Fotó: Rosta Tibor)

Hozzájuk hasonlóan a többi 10-15 család költségvetése is megkönnyebbült, hiszen egy jobb minőségű táska 8-10 ezer forintnál kezdődik. Könnyű kiszámolni, hogy csak erre mennyit kell költeni, ha mondjuk három iskolás kezdi meg a tanulást szeptember 1-jén.
– A felszerelések mellett kaptunk ruhákat is, elsősorban olyanokat, amik évnyitóra felvehetők, tehát fekete nadrágokat, szoknyákat, fehér ingeket és voltak tornacipőink is. Ezeket szintén kiosztottuk – egészítette ki a listát Benedek Szilvia hozzátéve, hogy az idei sikerből kiindulva szinte biztosan lesz hasonló gyűjtés jövő augusztusban is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.