- hirdetés -

Károkat okozott a hónap eleji vihar az Orosházi Kórház udvarán is, ezért csaknem negyven alkalmazott dolgozott az intézmény kertjében, társadalmi munkában pénteken. A kórház vezetője pedig tűzoltókat jutalmazott.

A vihar utáni károk elhárítására hívta társadalmi munkára a kórházi dolgozókat dr. Duray Gergő. Az intézmény főigazgatója portálunknak elmondta, hogy múlt hét pénteken csaknem negyvenen dolgoztak a kórház udvarán, akik összegereblyézték a lehullott apróbb ágakat, leveleket és rendbe tették a parkot is.

Szorgalmasan dolgozott a csapat a viharkárok eltüntetésén (Fotó: Rosta Tibor)
Szorgalmasan dolgozott a csapat a viharkárok eltüntetésén (Fotó: Rosta Tibor)

– A viharkárok elhárítása egyébként folyamatos a kórházban. A biztosítóktól egyelőre egy vis maior keretet kaptak, jelenleg azt a pénzt használják a kárrendezésre. Hogy mekkora lesz az erre fordított összeg, még nem tudni pontosan, hiszen még dolgoznak a szakemberek az épületen – tette hozzá a főigazgató az Oroscafénak.

dr. Duray Gergő (b) Burján Ferenc munkáját is elismerte (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
dr. Duray Gergő (b) az orosházi Burján Ferenc munkáját is elismerte Fotó: Rajki Judit

A vihar után a tűzoltók elsőként a több helyen megrongálódott tetőszerkezeteket hozták helyre és a veszélyesen megdőlt fákat vágták ki, majd egy héten keresztül folytatták a kárfelszámolási munkákat. Ezt megköszönve a főigazgató a múlt hétvégi TFA Hungary – Legerősebb Tűzoltók Versenyén elismeréseket adott át három orosházi, egy békéscsabai és egy sarkadi tűzoltónak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.