- hirdetés -

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Dávid Zoltán polgármester sajtóközleményét.

Dávid Zoltán, Orosháza Város Polgármestere a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség nevében felszólítom a Jobbik helyi elnökét, hogy Vona Gábor helyett legalább ő kérjen bocsánatot a magyar nyugdíjasoktól!

Egy hónapja, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke tűrhetetlen és elfogadhatatlan stílusban sértegette az időskorú embereket. Egy Facebookon tett bejegyzésével sikerült hárommillió időskorút megsértenie és az önbecsülésükbe gázolnia.

Vona Gábor azt mondta a magyar nyugdíjasok egy jelentős részéről, hogy:

o a „szájukból a szennyvíz folyik”

o A „szemeikben gyűlölet lobog”

o „bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel”

o „ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját”

Ez tűrhetetlen és elfogadhatatlan! Vona Gábornak azonnal vissza kellene vonnia ezeket a szavakat és bocsánatot kellene kérnie azoktól, akiket megsértett: a magyar nyugdíjasoktól!

Vona Gábor nyilatkozatainak köszönhetően bepillantást nyerhettünk abba, hogy a Jobbik elnöke valójában hogyan beszél és gondolkodik a nyugdíjasokról. Gúnyolódik a remegő kezükön, bevásárlókocsijukon, fejükre olvassa az öregedést, a 20. század gyötrelmeit és veszteségeit, és azt is, hogy véleményük van a világról.

Nyugdíjas szervezetek (Idősek Tanácsa, Nyugdíjasok Szociális Fóruma) szólították fel Vona Gábort és a Jobbikot, hogy kérjenek bocsánatot a nyugdíjasoktól!

Egy hónapja várunk erre a bocsánatkérésre, azonban nem várhatunk tovább. Tudjuk, hogy a Jobbik elnöke bármit megtenne a pénzért és a hatalomért, de ettől még egyetlen társadalmi csoportot sem minősíthet ilyen szavakkal. Vona Gábor egy olyan korosztályt sérteget, amely évtizedekig hátán vitte ezt az országot. Semmilyen politikai véleménykülönbség nem adhat alapot a Jobbik botrányos álláspontjára.

Vona Gábor már több mint egy hónapja nem kér bocsánatot, ezért felszólítom a Jobbik helyi elnökét, Dr. Szabó Ervint, hogy legalább ő kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól Vona Gábor helyett!

                                                                                                          Dávid Zoltán

Orosháza város polgármestere

          FIDESZ OROSHÁZA

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.