Megmozdulás egy jó ügy érdekében

A Linamar Hungary Zrt. idén úgy döntött, közös futásra hívja munkavállalóit és mindazokat, akik szeretnek megmozdulni egy jó ügy érdekében. Szeptember utolsó napján jótékonysági futóversenyt hirdetnek a BSI békéscsabai futónagyköveteinek közös szervezésével, a nevezésből befolyt teljes összeget a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára ajánlják fel.

Félmaraton a Gyopárosi tavak körül – ez a legnagyobb táv, amit a jótékonysági futóversenyen lehet választani, emellett 10,2 km és 5,1 km-en is indulhatnak azok, akik tenni akarnak egy igazán jó ügyért.

Minden tizedik csecsemő idő előtt érkezik a világra Magyarországon. Az ő megsegítésükre hívták életre tavaly a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt. A célkitűzés nem kevesebb, mint 50 millió forint összegyűjtése. A 30 milliós mentőautó várhatóan éppen a futóverseny napján, szeptember 30-án érkezik meg az alapítványhoz. További 25 millióra azonban szükség van az autó működtetéséhez elengedhetetlen eszközök beszerzéséhez és az üzemeltetéshez.

Dr. Abdulrahman Mohamed (j), a kuratórium elnöke, dr. Fodor Zsuzsanna kuratóriumi tag és Parászka Tibor humánpolitikai igazgató (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Dr. Abdulrahman Mohamed (j) kuratóriumi elnök, dr. Fodor Zsuzsanna kuratóriumi tag és Parászka Tibor humánpolitikai igazgató (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Augusztus 21-én a vállalat épületében találkozott dr. Abdulrahman Mohamed, a kuratórium elnöke, dr. Fodor Zsuzsanna kuratóriumi tag és a Linamar képviselője, hogy megbeszéljék a futóverseny részleteit. Parászka Tibor humánpolitikai igazgató kiemelte, a kanadai anyavállalatnál nagy hagyománya van a karitatív tevékenységeknek, ezt szeretnék kiteljesíteni a magyarországi telephelyen is.

Rendszeres támogatás

A futásra nem csak a linamaros munkavállalókat várják, hanem megmozdítják egész Békés megyét.

– Egy olyan megoldást szerettünk volna választani az alapítvány támogatására, ami hosszú távon fenntartható és szélesebb kört bevon a helyi közösségből. Ez alapján döntöttünk egy futóverseny megrendezése mellett, ami támogatja az egészségmegőrzést, nagy tömegeket mozgat meg. Terveink szerint minden évben meg tudnánk rendezni, így rendszeresen érkezne támogatás – emelte ki az igazgató.

A jótékonyság itt nem áll meg, a Linamar cégek közti versenyt hirdet, hogy megmozdítsák a megye vállalatait is. A teljesített kilométereket regisztrálják, így a végén a legtöbbet futott céget vándorserleggel jutalmazzák.

A regisztráció és rajtszám osztás szeptember 30-án 8 órakor kezdődik. A gyermekrajt 9.30-kor, a felnőttrajt 10 órakor lesz.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás