Iskolakezdés együtt – Tanszercsomagok kiszállítása a rászorulóknak

Túl az Iskolakezdés együtt! segélyakció félidején már gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása. Az Ökomenikus Segélyszervezet munkatársai és önkéntesek folyamatosan készítik össze a személyre szabott iskolaszercsomagokat. 

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből kiderült, hogy bár napról napra gyűlik a pénz a 1353-ra érkező 250 forintos hívásokból, még mindig sok adományra van szükség, hogy teljesüljön a Segélyszervezet augusztus közepén meghirdetett célkitűzése.  Az első csomagok útnak indítása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, nagy öröm, hogy idén is sokan álltak már a segélyakció mellé, és így az elmúlt másfél hétben több mint 7 millió, azaz 700 tanszercsomagnyi pénzadomány érkezett.

Megérkeztek a csomagok (Fotó: Fekete Dániel / MÖS)

Megérkeztek a csomagok (Fotó: Fekete Dániel / MÖS)

A 1353-as adományvonalat tárcsázó és a segélyszervezet honlapján adományozók mellett Lehel László köszönetet mondott az akció jelenlévő partnereinek is: az egész évben tartó adománygyűjtésben és az akció logisztikájában segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek és a tanszerek megvásárlását rendkívüli beszerzési árakkal és adományokkal segítő Herlitz Hungária Kft.-nek.

– Ha így folytatódik az összefogás, akkor tanévkezdésig idén is mind az 1000 csomag eljut a gyerekekhez, a Segélyszervezet intézményeibe, a segélykérő családok otthonába, illetve a határon túlra Kárpátaljára, Erdélybe és Vajdaságba is – erősítette meg Lehel László.

A csomagok célba juttatásában segítő Magyar Posta Zrt. képviseletében Fellegi Máté, a vállalat Csomag Termékmenedzsment igazgatója a sajtónyilvános eseményen kiemelte, hogy a rászorultak megsegítése, különösen ha gyerekekről van szó, kiemelten fontos a Magyar Posta számára.
– Az elmúlt években rendszeresen részt vettünk az Ökumenikus Segélyszervezet tanévkezdési kampányában. A korábbiakhoz hasonlóan idén is örömmel vállaltuk a tanszercsomagok ingyenes kiszállítását – mondta.

A csomagok összeállításában részt vett Wolf Kati énekesnő is, aki a kezdetektől, azaz idén már 6. alkalommal vesz részt a segélyakcióban az adománygyűjtéstől egészen a csomagok kiszállításáig.



Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás