Itt is van, meg nem is az új ezer forintos

Megújította a Magyar Nemzeti Bank az ezer forintos bankjegyet. Ezzel folytatódik a 2014-ben megkezdett bankjegycsere-program.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folytatja a forint bankjegyek 2014-ben megkezdett cseréjét. A pénzintézet közleményében azt írták, hogy az új ezres biztonsági elemein kívül a külseje is megváltozik.

A kibocsátás ezúttal is két lépcsőben történik. Először 2017. augusztus 24-től az új 1000 forintosok törvényes fizetőeszközzé válnak. Ezután a korábbi kibocsátások sikeres gyakorlatát alkalmazva, a jegybank féléves felkészülési időt és technológiai támogatást biztosít a készpénzellátási lánc szereplőinek, így különösen a bankjegyelfogadó és feldolgozó automaták üzemeltetőinek. A készpénzforgalomban majd csak ezt követően, 2018. március 1-től lehet a megújított ezer forintossal fizetni.

Az új ezer forintos (Forrás: MNB)

Az új ezer forintos (Forrás: MNB)

A jelenlegi ezreseket 2018. október 31-ig lehet vásárlásra használni, de a jegybank még húsz évig névértéken kicseréli a pénzt.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás