- hirdetés -

Gyopárosfürdőn zajlik az idei év hajómodell Európa-bajnoksága, 19 ország részvételével. Külföldről is érkeztek a hajósok, Orosházát két versenyző képviseli.

Az idei versenyre többek között Portugáliából, Olasz-, Lengyel-, és Németországból érkeztek versenyzők. Az IMBRA (International Model Boat Racing Association) Európa-bajnokság csütörtöktől vasárnapig tart. A megnyitó a magyar zászló felvonásával kezdődött, majd Nóbik Gyula a modellező klub elnöke és Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a versenyzőket.
–Már több mint 30 éve, 1984 óta rendezünk versenyeket. A magyarok világviszonylatban jól szerepelnek, idén is már két világbajnoki címmel büszkélkedhetünk – mondta Nóbik Gyula, a Modellező Klub elnöke.

A négynapos versenyt sűrűn töltötték meg programokkal a szervezők. Egymást követik a versenyek és a bemelegítések. A külföldi versenyzők nagyon lelkesek. Akadnak itt veteránok és kezdők is egyaránt.

Az első IMBRA Európa-bajnokságnak Gyopárosfürdő adhat otthont (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor
Az első IMBRA Európa-bajnokságnak Gyopárosfürdő adhat otthont (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

A német Joachim Hof már veteránnak számít a versenyzők között. Stuttgartból érkezett és már 45 éve hajómodellezik. 8 évvel ezelőtt már részt vett Orosházán egy versenyen.
–Nagyon tetszik nekem Gyopárosfürdő, nagyon szép a környezet és a terep is ideális a hajók hajtására – mondta a rutinos német modellező.

A lengyelek színeiben Adam Matysiak mesélte el nekünk, hogy ez a bajnokság minden szempontból az első számára.
–Először járok Magyarországon, először járok Orosházán és ez az első versenyem is. A leges legelső bajnokságom. Nagyon tetszik itt minden. Az időjárás olyan, mint nálunk Lengyelországban. Remélem, hogy egy jót versenyezhetünk – mondta.

A döntő augusztus 27-én, vasárnap lesz, a díjakat 18 órakor adják át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.