- hirdetés -

Az elmúlt heti csongrádi sikerek után egyéni versenyeken is sikeresen szerepeltek a napokban az orosházi íjászok.

Két kategória győzelem Temesváron

Az Orosházi Íjász Egyesület tagjai a hétvégén két versenyen is részt vettek. Mellis Mihály és Faragó János Temesvárra utazott, a Cupa TM Archery –Határokon Átnyúló Íjászversenyen mérettették meg magukat. A versenyt a Temes árterében rendezték, ahol a versenyzőknek 21 célon kellett bizonyítani tudásukat. A célok egy része 3D állatalakos cél, másik része lőlapos cél volt. Így a versenyzőknek az íjászat több szakágában is bizonyítaniuk kellett, melyet sikeresen meg is tettek. Faragó János a csigásíjászok között bizonyult a legjobbnak, Mellis Mihály pedig barebow íj kategóriában ért el első helyezést.

Első hely a hosszúhetényi Szent István Kupán

Csáki Róbert a Mecsek Íjász Egyesület Hosszúhetényben rendezett, XIII. Szent István Kupa elnevezésű versenyén vett részt, amely egyben a Dél-Dunántúli Íjász Régió 3D-s íjászbajnokságának 3. fordulója volt. A versenyt a pusztabányai vadászháznál rendezték, nagyon szép, hegyvidéki tájon. A versenyzőknek 24 db 3D állatalakos célt kellett meglőniük, vadász szituációkat imitálva. Az orosházi versenyzőnek nagyon jól sikerült a verseny, mert végül a dobogó legfelső fokára állhatott és ezzel az eredményével a bajnokság összesített eredménylistáján is növelte előnyét a második helyezettel szemben.

Az Orosházi Íjász Egyesület tagjaira a közeljövőben további versenyek várnak. Németh Réka e héten a történelmi Eb elnevezésű viadalon vesz részt Kecskeméten.  Szeptember 2-án 4-6 fővel Romániában képviselteti magát az orosházi egyesület, a  kisjenői  Phoenix Archery Sport Club által rendezett határokon átnyúló íjászversenyen -tudtuk meg Csáki Róbert íjásztól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.