ONKC: ezüst az OXXO Energy Kupán

Nagyszabású, nyolccsapatos felkészülési tornát rendezett az OXXO Energy Orosházi NKC a hét végén, ifjúsági és felnőtt női együttesek számára. A kétnapos viadalt két helyszínen, az Eötvös- és a Táncsics csarnokban küzdötték végig a csapatok. Az ifjúsági korosztály a gimi csarnokában vitézkedett, míg a nagyok az Eötvösben játszottak.

A szervezők az ifjúsági és a felnőtt mezőnyt is két csoportra osztották. A felnőtteknél az “A” jelű négyesbe került az OXXO Energy ONKC, a Kozármisleny SE, a Hajdúnánás SK és az NKK Balmazújváros csapata. A B csoportot a PC Trade Szeged KKSE, a Switelsky-Szombathelyi KKA, a Szent István OTP és a Hódmezővásárhelyi LKC gárdái alkották.

Hibátlan hazai csoportkör

A mieink – ami a felnőtteket illeti – hibátlanul vették a csoportkör akadályait és mindhárom csoport meccsükön győztesen hagyták el a pályát. Az NB I/B nyugati csoportjában szereplő Kozármislenyt 37-27-re, a Hajdúnánást 30-23-ra, a Balmazújvárost 32-23-ra múlták felül az orosházi lányok. A “B” csoportban hibátlanul szerepelt az előző bajnokság keleti második helyezettje, a Szeged KKSE gárdája, míg a nyugati második szombathelyiek egyet botlottak a Szent István ellen, majd kikaptak a szegediektől is.

Keményen küzdött a hajdúnánási gárda, de nem tudták megállítani a hazaiakat (Fotó: Rajki Judit)

Keményen küzdött a hajdúnánási gárda, de nem tudták megállítani a hazaiakat (Fotó: Rajki Judit)

A kiírás szerint a két csoport azonos helyén végzett csapatok játszhattak egymás ellen a helyosztókon. Így a hetedik helyért Hajdúnánás- Hódmezővásárhely, az ötödikért Szombathely- Balmazújváros találkozót láthatott a közönség. A bronzmeccsen a Kozármisleny-Szent István csatát simán nyerték a fővárosiak.

Egyenlő erők csatája a döntőben

Az ONKC – Szeged KKSE döntő nagy izgalmakat hozott. Az addigra erősen megfogyatkozott ( Tóth Sára mellett Som Ildikó is megsérült) hazai csapat hamar kétgólos hátrányba került, de aztán rákapcsoltak Papp László tanítványai és ez a két gól meg is maradt a szünetig. Félidő után tovább javult a mieink játéka és bár Bakó Botond sorokat is tudott cserélni, nem nőtt a szegedi előny, hanem épp ellenkezőleg, a 40. percre el is fogyott, sőt a hazaiak átvették a vezetést. A szikrázóan kemény mérkőzésen a vendég szegediek csak az utolsó három percre érték utol vendéglátóikat. Egy góllal végül megnyerték a találkozót és ezzel a tornát is.

Az ifik is a pályára léptek a hétvégén (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az ifik is a pályára léptek a hétvégén (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az Oxxo Energy Kupa végeredménye

Ifjúságiak:

 1. Vasas SC
 2. Kozármisleny SE
 3. NKK Balmazújváros
 4. Békéscsabai ENKSE
 5. PC Trade Szeged KKSE
 6. OXXO Energy ONKC
 7. Hajdúnánás SK
 8. Szent István OKSI SE.

A legjobb kapus: Vukman Viktória (Kozármisleny), legjobb játékos: Szeberényi Flóra(Vasas), a gólkirálynő: Duzsár Zsanett (Balmazújváros)

A felnőttek versenyében:

 1. PC Trade Szeged KKSE
 2. OXXO Energy ONKC
 3. Szent István OTP
 4. Kozármisleny SE
 5. Switelsky- Szombathelyi KKA
 6. NKK Balmazújváros
 7. Hajdúnánás SK
 8. Hódmezővásárhelyi LKC.

A torna gólkirálynője: Herceg Réka (Hódmezővásárhely), a legjobb kapus: Pálinkás Viktória (Szombathely), a legjobb játékos: Takács Fruzsina (Orosháza).Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás