Az esőben is kiváló hangulatban – XIV. Szent István Nap

Az esős idő ellenére is sokan kilátogattak augusztus 20-án Gyopárosfürdőre a XIV. Szent István napra. A legnagyobb sikert Kacor Feri és az Irigy Hónaljmirigy aratta, a közönség hatalmasat bulizott koncertjükön.

Vasárnap a hivatalos megnyitón Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, helyes döntést hoztak a szervezők, amikor úgy határoztak, hogy a Magna Cum Laude és a Ladánybene 27 koncertjeit, valamint a tűzijátékot egy későbbi időpontban tartják meg.

A program összeállítói délelőtt a gyerekeknek kedveztek, elsőként a Tompeti és Barátait láthatták és hallhatták az érdeklődők. Ezután már mulatós dallamok zengték be a fesztiválsátrat. Először Postás Józsi állt a színpadra, majd Kaczor Feri elsöprő koncertje követte. Szinte mozdulni sem lehetett előadása alatt, nagy sikert aratott.

Sokakat az időjárás sem tántorított vissza (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Sokakat az időjárás sem tántorított vissza (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Ahogyan a humoros zenei feldolgozásaikról híres Irigy Hónaljmirigy koncertje is. Többször jártak már Orosházán. Jó emlékeket őriznek az itteni fellépéseikről. Az egyik tag Kabai Laci annyira, hogy azt hitte idén voltak itt legutóbb. Elkerülhetetlen volt a kérdés, hogy mi a véleményük a rekordokat döntögető nyári slágerről, a Despacitoról. Az alábbi videóból kiderül.

A zenés programot, illetve a XIV. Szent István Napot a tehetségkutatókból ismert Tolvai Reni és Gajer Bálint zárta.

Ingyenes rendezvényen pótolnak

Kiss László, rendezvényszervező szerint a körülményekhez képest a lehető legtöbbet kihozták a XIV. Szent István Napból.
– Az időjárási körülmények miatt nehéz döntéseket kellett meghoznunk a héten. Sajnos a kézműves vásár és a szabadtéri programok mindegyike elmaradt, és a két nagykoncertet, valamint a tűzijátékot is elhalasztottuk – mondta Kiss László.
Az elhalasztott koncerteket és az augusztus 20-án megszokott tűzijátékot szeptember 6-án egy ingyenes rendezvény formájában pótolják, amelyet a város főterén tartanak majd.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás