- hirdetés -

A mintegy öt évvel ezelőtt városunkban telephelyet létesítő Woertz Hungária Kft ismét új munkahelyeket hoz létre Orosházán. Erről tárgyalt péntek reggel Dávid Zoltán polgármester és Ónodi Tamás, a Woertz Produktions AG. ügyvezető igazgatója.

Az elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó cég nyolc fővel kezdte tevékenységét városunkban. Az első idők óta mintegy hatvan főre nőtt a Woertz által foglalkoztatott hölgyek száma. A Gyártelep utcáról a kereskedelmi bank volt épületébe a Dózsa György utcára költöztek.

A cég svájci tulajdonosai és vezetői rendkívül elégedettek az orosházi lányok, asszonyok munkájával és a további fejlesztés mellett döntöttek.
– Ezeket a kis szériás termékeket az orosházi hölgyek rendkívül pontosan, lelkiismeretesen szerelik össze. Kiváló munkájuknak köszönhetően szinte megszűnt a reklamáció. Ezért döntöttünk a további bővítés mellett – hangsúlyozta Ónodi Tamás.

Épület felújításról, új munkahelyek létrehozásáról tárgyalt Dávid Zoltán polgármester és Ónodi Tamás, a Woertz AG ügyvezetője (Fotó: Rajki Judit)
Épület felújításról, új munkahelyek létrehozásáról tárgyalt Dávid Zoltán polgármester és Ónodi Tamás, a Woertz AG ügyvezetője (Fotó: Rajki Judit)

A bővülés minden érintett számára hasznos. A munkaerőpiacra nehezen integrálódó, szakképzetlen női munkaerő alkalmazásával és képzésével a vállalat sokat segít  a munkanélküliség ebben a szegmensében. Cserébe kiváló minőségű munkát kap, így Orosháza, az orosházi dolgozók jó hírét viszi a világban. A bérelt épület állagát megóvják, javítják és nem utolsó sorban a város bérleti díjbevételhez is jut.

A Képessy utcai volt Civilek háza jelenleg üresen áll, július végén az utolsó bérlője is kiköltözött. Amennyiben a bérbe vételi eljárás sikeresen lezajlik, a svájci székhelyű cég az épületen kicseréli a nyílászárókat, elvégzi a fűtés korszerűsítését, majd beköltözteti a mintegy 150 milliós gépparkot és indulhat a munka. Így a vállalat orosházi alkalmazottainak száma a kezdeti nyolcról lassan elérheti a száz főt.

Dávid Zoltán polgármester örömmel fogadta a Woertz tervét, különös tekintettel a munkahely teremtésre.
– Számunkra a legfontosabb, hogy minél több munkahely létesüljön a városban. Ez a mostani fejlesztés pedig jelzi, Orosháza továbbra is jó úton halad, fejlődik – fogalmazott a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.