- hirdetés -

Augusztus 20. idén vasárnapra esik, ezért nem lesz változás a vonatok közlekedési rendjében. Az ünnep napján a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A tűzijáték után, Budapestről több városba és a Balatonhoz a szokottnál később is indulnak járatok.

Az ünnepi programok miatt a hétvégén jelentősen megugrik az utazók száma, akár több százezren választhatják a vasutat. Az utasforgalmi igényekhez igazodva és a helyfoglalások alakulása alapján az InterCity-vonatokhoz a MÁV-START – a lehetőségekhez mérten – plusz kocsikat kapcsol – írja közleményében a vasúttársaság.

Plusz vonatok

A fővárosi ünnepi programokra és a tűzijátékra vidékről érkezők a hazautazásukhoz az alábbi plusz, illetve hosszabb útvonalon közlekedő vonatokat is igénybe vehetik:

·       A Budapest-Déli pályaudvarról 23:20-kor induló S10-es jelzésű személyvonat Komárom helyett Győrig közlekedik, ahová 01:12-kor érkezik.

·       A Déli pályaudvarról 22:40-kor S30-as jelzésű személyvonat (Bagolyvonat) indul Fonyódra, ahová 02:43-kor érkezik.

·       A Déli pályaudvarról 23:40-kor S34-es jelzésű személyvonat (Bagolyvonat) indul Keszthelyre, ahová 03:27-kor érkezik.

·       A Déli pályaudvarról 22:55-kor induló S42-es jelzésű személyvonat Pusztaszabolcs helyett Dunaújvárosig közlekedik, ahová 00:25-kor érkezik.

·       Budapest-Nyugati pályaudvarról 22:28-kor S70-es jelzésű személyvonat indul Szobra, ahová 23:45-kor érkezik.

·       A Nyugati pályaudvarról 22:33-kor Z50-es személyvonat indul Szolnokra, ahová 00:05-kor érkezik.

·       A Nyugati pályaudvarról 23:00-kor gyorsvonat indul Szegedre, ahová 01:22-kor érkezik.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.

Az ünnepi közlekedési rendről további információ a MÁV-csoport honlapján vagy a Vonatinfó alkalmazásban található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak, a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.