- hirdetés -

A rákóczitelepiek is bekapcsolódtak a Magyar Kupa küzdelmeibe. Augusztus 16-án a Dévaványa vendégeként gól nélküli döntetlent játszottak, majd a büntetőpárbajban alulmaradtak.

A mérkőzést kellő optimizmussal, de nem elbizakodva várták Rákóczitelepen. Csizmadia Imre sportköri elnök kiemelte, hogy papíron talán a legkellemesebb ellenfelet adta Fortuna, de semmiképpen nem számítanak könnyű meccsre. Polyák László szakmai vezető és Dávid Zsolt edző is a hétközi mérkőzés nehézségei ellenére továbbjutást várt a csapattól. A gárda gólfelelőse, Tasi Róbert egyértelműen fogalmazott: „ A Dévaványa elég kellemetlen ellenfél mindenki számára, de azt gondolom, ha el szeretnénk érni a főtáblát, nem szabad,  hogy gondot jelentsen nekünk ez a mérkőzés – mondta kellő optimizmussal  a játékos.

Sajnos, a telepiek várakozása nem igazolódott be. A rendes játékidőben , bár „felbillent”a pálya,nem született gól, a szabályok értelmében azonnal 11-es rúgásokra került sor, amiben a ványaiak bizonyultak jobbnak és jutottak a kupa  következő fordulójába.

Dévaványai SE – Oh. Rákóczi Vasas SE 0-0 Büntetőkkel: 5-3

Magyar Kupa  mérkőzés, Gyomaendrőd, 60 néző. Vezette: Zahorán J. (László I., Baráth J.)

Dévaványa: Szász – Marton, Kálai, Hrabovszki, Somogyi – Adamecz, Horváth B.(Zsila), Ernyes – Papp V., Szabó P., Gubucz. Játékos-edző: Kovács Gyula.

Rákóczi: Tóth K.(Lipcsei) – Boros, Bálint (Sajti), Ludányi, Vili M. – Bozsóki, Dudás, Nyéki, Márki (Mazán) – Simon R., Tasi. Edző: Dávid Zsolt.

A hatalmas mezőnyfölény és több helyzet ellenére a Rákóczi nem tudta érvényre juttatni nagyobb tudását, a 11-es párbajban már a szerencse is elpártolt a telepiektől.

A büntetőpárbajt a hazaiak kezdték. Adamecz belőtte, 1-0. A Rákóczi részéről Dudás is értékesítette,1-1. Következett Hrabovszki, 2-1, majd Tasi, 2-2. A harmadik körben Ernyes belőtte,3-2, a telepi oldalon Mazán a kapusba vágta a labdát. A negyedik sorozatban Szabó P. nem hibázott, 4-2, a túloldalon Boros is biztos ítéletvégrehajtónak bizonyult. Az ötödik körben a ványaiak részéről Papp állt a labda mögé, ha belövi, a Dévaványa a továbbjutó. Papp belőtte, Nyékinek már nem kellett rúgnia, a Dévaványa 5:3 arányban nyerte a büntetőpárbajt.

Dávid Zsolt: Felbillent a pálya, a labdabirtoklás aránya kb. 92%-8% volt a javunkra, de sajnos mezőnyfölényünket nem tudtuk gólra váltani. Dolgozunk tovább, a bajnokságban szeretnénk javítani.

A Rákóczi Vasas legközelebb augusztus 19 – én, bajnoki mérkőzésen   lép pályára Kondoroson. A mérkőzés kezdési ideje: 17.30 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.