- hirdetés -

Idén tizenegyedik alkalommal választotta meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Magyarország Tortáját. Az eddigi évekhez hasonlóan az orosháziak helyben is megkóstolhatják a győztes tortát, aminek fantázianeve a Balatoni Habos Mogyoró.

Minden évben a szakmai zsűri három fordulóban értékel, és dönti el, hogy melyik lesz az év tortája. Idén a Balatoni Habos Mogyoróra esett a választásuk. A tortát 19-én és 20-án lehet megkóstolni Budapesten a Magyar Ízek Utcájában. De aki nem akar elmenni Budapestig, az megkóstolhatja például Orosházán is. Leghamarabb 19-én reggel, a Ficsor Cukrászdában.

Idén a Balatoni Habos Mogyorós lett az ország tortája (Fotó: Pirer Kata)
Idén a Balatoni Habos Mogyorós lett az ország tortája (Fotó: Pirer Kata)

– Finom, jól sikerült a torta. Alul van egy mogyorós massza, ezen feketeribizli-zselé, karamellkrém, mogyorós krém, de kerül még rá tejcsokoládé és mogyoró is. Nehéz elkészíteni, egy pár óra hossza, mert aprólékosságot igényel – mondta Ficsor Zoltán mestercukrász, aki a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének is a tagja már 26 éve. Azt is elmondta lapunknak, hogy ő eddig elkészítette mind a 11 évben az ország tortáját. Az emberek mindig nagyon szeretik és rendelni is szoktak belőle.

A Balatoni Habos Mogyorót még a Szoki Cukrászda fogja készíteni a városban. Az ország tortájával egy időben választották meg Magyarország Cukormentes Tortáját is. Ez ebben az évben a Pöttyös Panni gyümölcstorta lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.