Pótfelvételi: alkalmassági és gyakorlati vizsgák

Eddig a 105.868 tavaszi jelentkező közül rendes felvételi eljárásban összesen 72.641-en jutottak be az egyetemekre. A ponthatárok kihirdetésének másnapján azonban megindult az augusztus 7-ig tartó pótfelvételi eljárás is, amelynek ponthatárait augusztus 25-én hozzák nyilvánosságra.

A jogszabályi minimum alap és osztatlan képzésben 280, felsőoktatási szakképzésben 240, mesterképzésen 50 pont. Amennyiben a szakot az általános eljárásban is meghirdették, a ponthatár nem lehet alacsonyabb a július 26-án kihirdetettnél.

Körülbelül ötvenen jelentkeztek pótfelvételi eljárás keretében a Kodolányi Főiskola Orosházi Karára (Fotó: Rajki Judit)

Körülbelül ötvenen jelentkeztek pótfelvételi eljárás keretében a Kodolányi Főiskola Orosházi Karára (Fotó: Rajki Judit)

Előzetes tájékoztatásként a Kodolányi János Főiskola Orosházi Karának munkatársai annyit elmondtak, hogy a pótfelvételi eljárás keretében ötvenen adták be erre a képzési helyre a jelentkezésüket: legtöbben gazdálkodási és menedzsment, valamint turizmus–vendéglátás szakra. Az Orosházi Önkormányzat által felajánlott tandíjmentességet biztosító ösztöndíjnak hála, aki idén szeptemberben orosházi képzési helyen kezdi meg tanulmányait, ingyen szerezheti meg a diplomáját, amennyiben a kredit-követelményt – tanulmányi átlagtól függetlenül! – teljesíti. Az ösztöndíj-pályázatot sikeres felvételit követően, beiratkozás után kell majd benyújtani.

Augusztus 14 és 23 közt a felsőoktatás mester- és művészeti képzésein az alkalmassági és a gyakorlati felvételi vizsgákat bonyolítják. Ha valaki pótfelvételi eljárásban jelentkezett, nézzen utána, kell-e külön vizsgát tennie, mert erről – az idő rövidsége miatt – nem mindenhol küldenek ki hivatalos értesítést.

Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi János Főiskola oktatásigazgatási rektorhelyettese biztosította az OrosCafét, hogy a Kodolányi Főiskola értesíti az érintetteket, amennyiben a felvételi eljárásuknak része az alkalmassági vagy a gyakorlati vizsga is.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás