- hirdetés -

Augusztus 7-11-ig tartotta idei második horgász gyermektáborát az Orosházi Kinizsi Horgászegyesület. A 6 és 14 év közötti táborozók közül többen már a jövő évire is bejelentkeztek.

A második turnuson huszonketten – köztük három lány – vettek részt. Az egy hét alatt a gyerekek sok hasznos dologgal ismerkedtek meg, amellett, hogy kedvenc elfoglaltságuknak hódolhattak.

A Kinizsi HE. ifjúsági felelősével, a tábor vezetőjével, Fejes Gyulával beszélgettünk az elmúlt heti eseménysorozatról:
– Mint rendesen, most is az alapoknál kezdtük, hisz a gyerekek közt voltak néhányan, akik csak most ismerkednek a horgászattal. Első alkalommal néhány alapvető kötést – horogkötést, zsinór összekötést – és csomót tanultak meg. A második napon egy egész napos kirándulással örvendeztettük meg a táborozókat, ellátogattunk a szarvasi Körösök Völgye Látogatóközpontba.

Kis horgász, kis hal (Fotó: egyesület)
Kis horgász, kis hal (Fotó: egyesület)

Itt tájegységünk szárazföldi flórájának és faunájának megtekintése mellett nagy akváriumokban nézhették meg a gyerekek a vizek élővilágát. Szerencsére épp a ragadozó halak etetésekor érkeztünk. Nagy élmény volt a srácok számára, közelről látni, hogy az „ebédre felszolgált” kishalakat hogyan ejti el a süllő, a csuka, vagy épp a balin -kezdi a beszámolót Fejes Gyula.

Spiccbot és fenekező

A harmadik naptól a horgászásé volt a főszerep de az elméleti képzés is maradt. Délelőttönként a Béke-homokbánya tó egy egy elkülönített részén horgásztak a gyerekek. A kezdők a spiccbotos technikával ismerkedtek, a képzettebbek finom szerelékes feederezéssel is megpróbálkozhattak.

Délután a nagy melegben folytatódott a kezdők horgász vizsgára felkészítése, csomók, kötések gyakorlása, halfelismerés és persze sok játék.
– Nagyon népszerű volt a célba dobás is. Egy közepes pergető bot és a cél- egy kispárna- segítségével izgalmas versenyt játszottak végig. Reggel nyolctól kezdődtek a programok, délután négyig. Szerencsére zsákmány is akadt a horgászatok során. Ezeken gyakorolhattuk a halpucolást, ami szintén élmény volt és a szombati halászlé és sült hal alapanyagát is nagyrészt ők fogták- meséli a táborvezető.

A horgászverseny díjazottjai (Fotó: egyesület)
A horgászverseny díjazottjai (Fotó: egyesület)

Az élménydús egy hét zárásaként vasárnap egy ráadás horgászversenyen vettek részt a táborozók. A versenyt Gyopároson rendezték és jól tették, mert itt két kivételtől eltekintve minden „versenyző” tudott halat zsákmányolni.

Az élmények és a megtanult ismeretek mellett ajándékkal távoztak a gyerekek. A megyei szövetség és az egyesület minden táborozót etetőanyagos vödörrel, pólóval és sapkával ajándékozott meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.