Megyenap: főszerepben az értékek

A Békés Megyei Önkormányzat az előző év sikerére alapozva idén is megszervezi a Megyenapot, ezúttal szeptember 2-án. A hagyományteremtő rendezvény helyszíne a békéscsabai főtér, ahol színpadi produkciók, kézműves vásár, hagyományőrzők, gyerekprogramok, a megyében élő nemzetiségek ételkóstolói és sok egyéb látványosság és érdekesség várja a kilátogatókat.

A Békés Megyei Értéktárban szereplő tételek is főszerepet kapnak a Megyenapon, faházakban mutatják be a 27 értéket és két hungarikumot. A csabai és gyulai kolbász mellett a Körös-Maros Nemzeti Park, a magyar biliárd, a nyolctojásos száraztészták, a Körös Völgyi Sokadalom, a békési szilvalekváros papucs, a Tessedik Táncegyüttes, a Hudák kézi szövőműhely is látható majd a Megyenapon, csak néhányat emelve ki az értékek körül – tudtuk meg a Békés Megyei Önkormányzat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

 

A cél az, hogy minél több értéket ismerhessenek meg az érdeklődők interaktív módon, a Nóniusz lófajta rendhagyó módon mutatkozik be: sétakocsikázásra invitálják a szervezők a vendégeket. A vállalkozó kedvűek hintóba ülhetnek, amelyeket mezőhegyesi nóniusz lovak húznak, így kocsikázhatnak az érdeklődők Békéscsaba belvárosában.

Ahogy írtuk korábban is a program reggel nyolctól egészen este nyolcig tart, illetve a megye legnagyobb kézműves vásárát és termelői piacát is megszervezik, ahol hatvan Békés megyei kézműves és termelő portékája látható, legyen az a gasztronómia, a művészet, a kultúra területéről való. A Békés Megyei Értéktárba bekerülő öt új érték felterjesztője, illetve tulajdonosa díszoklevelet vehet át.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás