- hirdetés -

Mintegy negyven teniszező három korcsoportban vette kézbe ütőjét az első alkalommal megrendezett Orosházi Teniszfesztiválon. A háromnapos eseményen jut idő barátságok ápolására és erősítésére is.

Ahogy írtuk pár nappal ezelőtt az együttműködés az Orosházi Városi Tenisz Klub (OVTK) és a KAZSZER Tenisz Klub között már nem újkeletű, hiszen tavaly már rendeztek közösen egy nagyszabású bált, dr. Nagy László védnöksége alatt.
– Ez is adta az egésznek az alapját, a bál bevételét teljesen erre a rendezvényre fordítottuk.  Egy olyan eseményt akartunk létrehozni, amelyen a helyi és a környékbeli teniszt szerető sporttársait összehozzuk – fogalmazott dr. Nagy László, főszervező.

A nagy melegben is megmaradt a jó hangulat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztin
A nagy melegben is megmaradt a jó hangulat (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Megtudtuk, hogy a versenyre bárki nevezhetett, három korcsoportban egyéni-, (-20 év, -45 év, +45 év) és páros kategóriákat (-110 év és +110 év) is indítottak. Augusztus 11-én a legfiatalabbak kezdték a Tó utcán, majd másnap már mindkét egyesület pályáján zajlottak a küzdelmek. A szombati nagy meleg sem szegte a jó kedvét a versenyzőknek. A baráti hangulatban, ha levegő néha nem is maradt, de a vicces beszólásokra mindig jutott energia.
– Az első mérkőzésen sikeresen nyertem, ellenfelem nagy bánatára. A másodikon sajnos sima vereséget szenvedtem, míg a harmadikon kissé szerencsésen, de szoros küzdelemben győztesen jöhettem le a pályáról – vázolta fel addigi teljesítményét Rébék István. A tótkomlósi versenyző viccesen hozzátette, hogy korábban focizott és játékvezető volt, ám a teniszben néha jutott egy kis sikerélmény is. Ezért választotta magának három éve ezt a sportágat.

A többnapos torna csak részben szól a sportról, emellett a szervezőknek fontos a barátságok ápolása és erősítése is. Éppen ezért augusztus 12-én este közös vacsorával is készültek a versenyzőknek. A döntőket vasárnap rendezik, az eredményekről a későbbiekben beszámolunk majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.