Rákóczi Vasas: vereség a szezonnyitón

Nem sikerült a hazai rajt augusztus 12-én a Rákóczi Vasas számára. Gólgazdag találkozón kétgólos vereséget szenvedtek a Békéscsabai Előre második csapatától.

Orosházi Rákóczi Vasas SE – Békéscsabai 1912 Előre II. 3-5 (1-2), Orosháza.

Vezette: Fekete Zoltán (Halma Sándor, Fűri Imre).

Rákóczi: Tóth (kapus) – Ludányi, Simon (1), Bálint, Boros Nyéki, Tasi (2) , Németh, Mazán, Márki, Sajti. Cserék: Lipcsei, Albert, Bozsóki, Dudás. Vezetőedző: Dávid Zsolt.

Békéscsaba: Baráth (kapus) – Barbu, Kun, Mácsai (1), Ilyés (3), Szajkó, Kálmán (1), Seres, Kmetykó, Onetiu. Cserék: Czinanó, Libor, Bány, Horváth, Barta. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Mazán Norbert (j) és társai is ritkán jutottak a labdához (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mazán Norbert (j) és társai is ritkán jutottak a labdához (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Remekül indult a találkozó a kékmezes hazai alakulat számára, hiszen az előző szezonban is számtalan gólt szerző Tasi, már az elején bevette a vendég kaput, a népes hazai publikum legnagyobb örömére (6. perc 0-1). A kezdeti lendület azonban alábbhagyott, a labda leginkább a vendégeknél volt, és a játék is a hazai térfélre tolódott. Ennek ellenére ritkán jutottak el lövésig a csabai fiatalok. Dávid Zsolt tanítványai kontrából igyekezett veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára. A csabai mezőnyfölény megbosszulta magát, egy szabadrúgásból ívelték a hazai kapu elé a labdát, amelyet nem sikerült megszerezni az orosházi védőknek. Ezt Ilyés kegyetlenül kihasználta és Tóth Krisztián mellett a hálóba juttatta a játékszert (43. perc 1-1). Két perccel később ismét eredményes volt a vendégek 17-ese, újabb góljával a szünetre megfordították az állást (45. perc 1-2). A második játékrészben sem tudott feljavulni a Rákóczi Vasas, a 61. percben már háromgólos hátrányban voltak (1-4). Végül Tasi Róbert és Simon Róbert révén csak a szépítésre futotta, a három pont sorsa nem volt kérdéses. Az Előre fiataljai magabiztosan vitték el a győzelmet Rákóczitelepről (90. perc 3-5).

A bajnoki rajt tehát nem sikerült túl jól, ám javítási lehetőség van bőven. Legközelebb, augusztus 19-én, 17 óra 30 perctől Kondoroson. Előtte a Magyar Kupában is pályára lépnek Mazánék. Endőrődön játszanak majd augusztus 16-án a Dévaványa vendégeként.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás